Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 326 kJ / 317 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 7,65 g | 
| Tuky | 12,60 g | 
| Vláknina | 4,95 g | 
| Cholesterol | 41 mg | 
| Sodík | 59 mg | 
| Sůl | 0,11 g | 
| Sacharidy | 40,73 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Prosím – berte suroviny jako orientační, záleží na velikosti brambor a podle nastrouhaného množství přidáme smetany…Prostě, kolik nastrouháte,  tolik sníte.
	Krok 2: Syrové brambory nastrouháme na struhadle (musí být tenké). Přidáme sůl, pepř, koření, cibulku a rukou důkladně promícháme (promneme) se smetanou, aby se dostala všude a plátky nezůstaly  slepené.
	Krok 3: Formičky na mufiny vytřeme lehce olejem, vyložíme pásky z pečícího papíru (viz foto-upečené brambůrky půjdou pěkně vydělat) a důkladně natlačíme plátky brambor i boky, co nejvíce tam vleze. Zalijeme smetanou, co zůstane.
	Krok 4: Pečeme v předehřáté troubě na 200 st. asi 45min. (záleží na druhu brambor-každý si pohlídá, příp. před koncem zkusíte, zda jsou brambory upečeny).
	Krok 5: Brambory mají zůstat křupavé, proto je smetany jen opravdu na promíchání bramborových plátků.
	Krok 6: Brambory můžete také přidat k pečenému masu do trouby 45min. před koncem pečení.
Přílohové brambory můžete dělat pokaždé jinak, např. přidat jiné koření, česnek, parmezán, slaninu.
Přílohové brambory můžete dělat pokaždé jinak, např. přidat jiné koření, česnek, parmezán, slaninu.
Zveřejněno 23. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Přílohové brambory JJ (jednoduše a jinak)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Vz6
Moje poznámka
					
				
Přílohové brambory JJ (jednoduše a jinak)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Vz6
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 8 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 10 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 11 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 11 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 12 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 13 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 14 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 14 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 14 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							přílohové brambory, 
						
						
							brambory jako příloha jinak, 
						
						
							brambory přílohové, 
						
						
							recept na přílohové brambory, 
						
						
							formička na brambory, 
						
						
							formičky na brambory, 
						
						
							kolik brambor na porci, 
						
						
							přílohové brambory recept, 
						
						
							přílohové brambory se smetanou, 
						
						
							recepty z brambor, 
						
						
							tv paprika recepty vaříme s billem, 
						
						
							kolik je porce brambor, 
						
						
							výtečné brambory v troubě, 
						
						
							brambory jinak, 
						
						
							kolik brambor na dietu, 
						
						
							přílohovébrambory, 
						
						
							formičky na pečení brambor, 
						
						
							recept na brambory přílohové, 
						
						
							přílohové letní saláty, 
						
						
							vaříme s billem recepty
						
					
						Suroviny:
						
							brambory, 
						
						
							smetana, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							kurkuma, 
						
						
							bazalka čerstvá, 
						
						
							cibulka jarní, 
						
						
							parmazán, 
						
						
							olej, 
						
						
							pečící papír
						
					
	
			
	
	
	
	
	
Komentáře (26)
Máš je pěkně opečené, to mám ráda, když to křupe
Já taky nějak moc neskládala, ale když se jen vyloží boky, tak to po upečení cosi vytvoří a díky smetaně (nebo i sýru) drží pohromadě. To ale není důležité, hlavně, že jsi nebyla zklamaná
Díky jahoda
Já to dělala přesně podle mistra Billa
Hlavně dobře napěchuj na sebe, aby plátky pěkně držely fazónku a je dobré vyložit boky - potom to dělá tu květinku