Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 214 kJ / 290 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,10 g |
Tuky | 13,33 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 994 mg |
Sodík | 150 mg |
Sůl | 0,36 g |
Sacharidy | 6,47 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vodu s kořením a solí přivedeme k varu, vložíme do ní očistěná játra a vaříme cca 15-20 minut. Játra vyndáme, necháme okapat, zchladnout a pokrájíme je na kostičky.
Krok 2: Želatinu si připravíme ve vývaru podle návodu (u každého výrobce se postup trošku liší) a ochutíme octem podle chuti.
Krok 3: Do formy na muffinky dáme lžíci aspiku a necháme ztuhnout. Na ztuhlý aspik dáme kousek ředkvičky, snítku tymiánu a opět lžíci aspiku.
Krok 4: Po ztuhnutí rozdělíme do formiček játra, zalijeme aspikem a po ztuhnutí vyklopíme.
Zveřejněno 7. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játra v rosolu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pB7X
Moje poznámka
Játra v rosolu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pB7X
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 24 minutami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 5 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 11 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 12 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Dort Oreo bez vajec
Přidáno 1. 7. 2025 09:58
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 11 minutami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 50 minutami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 4 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 4 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 4 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 5 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 6 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 7 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 8 hodinami
Tématické fráze:
játra v aspiku,
rosolka recept,
recept na rosolku,
recept na aspik na rosolku,
drůbeží játra v aspiku,
rosolka,
drubeži jatra v alobalu recepty,
drubeži aspik,
domácí rosolky,
recepty rosolky,
recept rosolka,
rosolka-recept,
rosol z jater,
zeleninova rosolks recept,
aspik recepty,
vepřové játra v rosolu,
játra vrosolu,
aspiky recepty,
aspik recept,
drůbeží aspik recept
Suroviny:
játra kuřecí,
vývar drůbeží,
želatina,
ocet jablečný,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
sůl,
tymián čerstvý,
ředkvičky
Komentáře (14)
Sretti - už jsem bábovičku poslala
p.s.joo a ta fotka je brutální, budu tě žalovat za zničení počítačové techniky, do které jsem si naslintala a ta prskla, pšukla a kcipla