Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pavlova

Dort, který má svůj původ u protinožců a váže se k němu příběh o ruské baletce, jejíž načechranou sukni, by měl dort Pavlova připomínat. Na lehký, osvěžující dort, potřebujete pouze pár běžných surovin a čerstvé ovoce.

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lucik.233

Snadný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 90 min

130 min (40 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 590 kJ /
3 009 kcal
Bílkoviny34,20 g
Tuky180,20 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 600 mg
Sodík 577 mg
Sůl1,39 g
Sacharidy312,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z bílků vyšleháme sníh. Postupně do něj přidáváme cukry, škrob a ocet - sníh musí být stále tuhý. Krok 2: Sníh nandáme na plech (viz. fotka), můžou být i jiné tvary. Krok 3: Vložíme do předehřaté trouby na 120 °C a sušíme přibližně 1,5 hodiny. Necháme v troubě vychladnout, to, že nám pavlova spadne nevadí, je to normální. Krok 4: Dozdobíme vyšlehanou šlehačkou a ovocem.

TIP: Cukroví z bílků - jak na něj

Zveřejněno 7. 6. 2012

Poznámka autorky lucik.233

Recept je z pořadu Prostřeno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pavlova

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NXpm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pavlova

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NXpm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Už podle jiného receptu nedělám.:-K:yes:

já dělám dvě placky a plním uprostřed i nahoře a je to úžasné!:

Nechtěla si náhodou napsat :mám z prostrena protože to ty lidí tam www.recepty.cz100% nevymysleli ;-)

Pavlova je prostě úžasný, zvláště tento recept,zkusila jsem ho a musela jsem ho udělat ten samý den znovu.Úspěch byl veliký!!!Je to rozkoš ho jíst :-*:-*

pavlova je výborná,jen ze spoda jí némám křupavou,mám tam takovou cukrovou vodu,ale na povrchu je křupavá,tak já nevim

lucik.233: Lucko - nekdy pouzivam cukrarsky krem (ze zloutku, mouky, cukru a mleka) a nekdy jen slehacku (hlavne, kdyz pak moucnik nechavam zamrazit - jako ten na fotce)
A nevykej mi, pripadam si pak jeste o 100let starsi nez jsem :-8:-D:-D:-D

tedy, já ho zkusím, ale ať to hlavně dobře dopadne:-O:-O, pokud ano,dám foto, pokud ne, nedám nic, jen písnu:-)):-K:-O:yes:

zuzun:
Tohle určitě dietní není;-), je tam moc cukru. Méně kalorický je asi ten indián a nebo nějaký tvarohový dezert. Záleží co si najdeš za recept nebo co ti nabídnou v cukrárně...určitě nic s krémem:-).

jen dotaz, nazvali byste tento zakusek "dietni"? Jsou tam hlavne bilky a cukr. Jsem na diete a premyslim, co bych si mohla dat treba v cukrarne misto normalnich kalorickych blmb, neco s bilky, jako Indiana, nebo Pavlovu? U Indiana odpada slehacka, ta trocha cokolady me nezabije

:-O:yes:Šikovná holčina :-!:-):-K

rimanka: on je na povrchu takový křupavý, zhnědne a uvnitř by to mělo být vláčné - takže podle špejle to asi nepoznáte. Já to vypla jak bylo psáno - tj. 1 1/2 hod, ale samozřejmě, že kdyby vám to černalo, tak to raději vypněte dříve :D. Ale nevytahovat hned z trouby, protože by to zažilo klimatický šok a spadlo by to uplně. Tak vám přeji ať se vám povede :)

bara.it: ten váš vypadá skvěle! :) jaký jste použila krém? :)

Tématické fráze:
pavlova, dezert pavlova, zákusek pavlova, pavlova recept, recept na dezert pavlova, pavlova dezert, pavlova s jahodami, pavlovo, desert pavlova, recept pavlova, dezert pavlova recept, pavlova recept prostřeno, pawlova, pavlova desert, zákusky pavlova, zákusek pavlovo, recept na pavlovu, recept na zákusek pavlova, řezy pavlova, pavlův dort recept

Suroviny:
bílek, cukr krupice, cukr vanilkový, škrob, ocet, smetana ke šlehání, ovoce

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu