Pirohy s mletým masem
Pirohy patří do kuchyně střední a východní Evropy. Že jste je ještě nezkoušeli? Tyhle plněné knedlíky jsou rychle hotové, snadno se připravují a náplň je zcela ve vaší režii. Dáte si je sladké nebo slané?
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 785 kJ / 2 578 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 85,51 g |
| Tuky | 134,98 g |
| Vláknina | 21,30 g |
| Cholesterol | 609 mg |
| Sodík | 306 mg |
| Sůl | 0,96 g |
| Sacharidy | 246,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme mouku, prášek do pečiva, máslo, sůl, smetanu a rychle uhněteme těsto.
Krok 2: Zabalíme jej do fólie a necháme v lednici odležet cca 45 minut.
Krok 3: Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme na kostky, očistíme žampiony a nasekáme je nadrobno.
Krok 4: Mleté maso ochutíme solí, pepřem a mletou paprikou. Smícháme s žampiony a cibulí.
Krok 5: V pánvi rozehřejeme olej, přidáme směs s masem a opékáme, dokud se nezačnou tvořit hrudky.
Krok 6: Vychladlé těsto prohněteme, vyválíme na tenkou placku a vypichovací kulatou formičkou o průměru cca 10 cm vykrajujeme kolečka.
Krok 7: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 8: Na každé kolečko položíme jednu lžíci masové směsi, okraje potřeme žloutkem, přeložíme a stiskneme k sobě.
Krok 9: Plech vyložíme papírem na pečení a pirohy na něj naskládáme. Potřeme žloutkem.
Krok 10: Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 25 minut do zlatohnědé barvy.
Zveřejněno 30. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pirohy s mletým masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pz74
Moje poznámka
Pirohy s mletým masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pz74
Nejnovější recepty
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 42 minutami
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 1 hodinou
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 17 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 23 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno 6. 12. 2025 17:46:33
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí langoše
BTKILI před 8 minutami
Vymazlené raffaello
Talskal před 28 minutami
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 40 minutami
Ořechové pracny
Alamatej před 54 minutami
Rychlá toskánská polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Vepřové na paprice
Misicka77 před 1 hodinou
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
JarkaST. před 1 hodinou
Dýňová polévka mistra kuchaře
Merylas před 1 hodinou
Vajíčková pomazánka
Merylas před 1 hodinou
Kuře s divokým kořením
Merylas před 1 hodinou
Tématické fráze:
pirohy s masem,
masove pirohy,
pirohy s masem recept,
pirozky s masem,
ruské pirohy,
pirožky s mletým masem,
těsto na pirohy,
recept na pirohy s masem,
masové pirohy recept,
prave ruske pirohy,
ruské pirožky,
recept na ruské pirožky,
pirohy,
pecene pirohy,
masové pirožky,
pirohy recept,
polské pirohy,
ruské masové pirohy,
pirohy z listoveho testa,
recept na masové pirohy
Suroviny:
maso mleté,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
žampióny,
máslo,
cibule,
smetana na vaření,
žloutek,
pepř mletý,
sůl,
paprika sušená sladká
Komentáře (22)
Z druhé půlky těsta pak dělávám slaný závin plněný zelím a mrkví, lze i variace z mletého masa. Recept je zde
Určitě vyzkouším a dám vědět, a moc děkuji
400 g hl. mouky | 1 hera | 150 ml bílého jogurtu
Postup přípravy receptu Universální jogurtové těsto:
Z hladké mouky, hery a bílého jogurtu zpracujeme těsto, které necháme asi hodinu odležet.
Těsto lze použít na pizzu, slaný koláč nebo na jablečný závin.
Listové kupuji.Na kynuté přidávám odkaz.
Až upečete,tak se pochlubte, držím
Já jen reaguji na předpis, opravdu si legraci nedělám.
tak je mi líto, jestli to tak vypadá. Nejsem v pečení úplně zběhlá a tak nevím co se stane když dám do těsta 12% smetanu místo 30%, možná nic, ale proč riskovat nezdar?
Každopádně uvítám Váš recept na těsto na pirožky
Ale myslím, že si děláte legraci.
děkuji za radu, ale ještě by mne zajímalo, co se skrývá pod pojmem kelímek smetany, kelímek 200 nebo 250ml?? 12% smetana na vaření nebo vysokoprocentní ke šlehání, nechci rýpat, ale nemám s tímto zkušenost.
Náplně - mleté maso,houbová,z hlávkového zelí,z jater, rybí atd. Je jich mnoho a to jsou jen ty slané k polévkám. Pak jsou ty sladké nebo svatební. Ale to vše najdete v Ruské kuchyni, tady se to nedá vypisovat.
Ruská kuchyně je úžasná,třeba bliny s kaviárem a samozřejmě vodka, to je k po.... Nedá se to popsat
Ještě bych potřebovala vědět na kolik stupňů mám péct, pirohy jsem zkoušela již několikrát a bohužel se většinou zadařily "kameňáky"