Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 976 kJ / 4 535 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 108,68 g |
| Tuky | 189,34 g |
| Vláknina | 32,10 g |
| Cholesterol | 400 mg |
| Sodík | 290 mg |
| Sůl | 0,64 g |
| Sacharidy | 583,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na těsto dáme do pekárny a zapneme program Těsto.
Krok 2: Mezitím si připravte náplň:
obě mrkve oškrábejte a nastrouhejte na jemném struhadle do kastrůlku. Pak přidejte 20 g krupicového cukru, citronovou šťávu, podlijte malým množstvím studené vody a poduste doměkka. Krok 3: Mléko se zbylým krupicovým cukrem a vanilkovým cukrem přiveďte k varu. Poté přidejte najemno nastrouhané vlašské ořechy, chvíli je povařte a stáhněte z plotýnky. Piškoty nastrouhejte a přisypejte je do mléka k ořechům. Důkladně promíchejte a následně vmíchejte podušenou mrkev. Hotovou náplň nechte vychladnout. Krok 4: Vykynuté těsto dejte na vál a rozválejte na plát silný asi 5 mm. Potřete ho náplní a stočte do rolády silné zhruba 5 cm v průměru. Rozkrájejte ji na kousky dlouhé 6 cm a naskládejte je do pekáčku. Krok 5: Buchty potřete máslem. Nechte je ještě asi 20 minut kynout a pečte v troubě předehřáté na 180°C přibližně 30 minut. Po upečení nechte v pekáčku krátce zchladnout a pak je vyklopte na kovovou mřížku. Před podáváním pocukrujte.
obě mrkve oškrábejte a nastrouhejte na jemném struhadle do kastrůlku. Pak přidejte 20 g krupicového cukru, citronovou šťávu, podlijte malým množstvím studené vody a poduste doměkka. Krok 3: Mléko se zbylým krupicovým cukrem a vanilkovým cukrem přiveďte k varu. Poté přidejte najemno nastrouhané vlašské ořechy, chvíli je povařte a stáhněte z plotýnky. Piškoty nastrouhejte a přisypejte je do mléka k ořechům. Důkladně promíchejte a následně vmíchejte podušenou mrkev. Hotovou náplň nechte vychladnout. Krok 4: Vykynuté těsto dejte na vál a rozválejte na plát silný asi 5 mm. Potřete ho náplní a stočte do rolády silné zhruba 5 cm v průměru. Rozkrájejte ji na kousky dlouhé 6 cm a naskládejte je do pekáčku. Krok 5: Buchty potřete máslem. Nechte je ještě asi 20 minut kynout a pečte v troubě předehřáté na 180°C přibližně 30 minut. Po upečení nechte v pekáčku krátce zchladnout a pak je vyklopte na kovovou mřížku. Před podáváním pocukrujte.
Zveřejněno 11. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mrkvovo-ořechové buchty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0EDV
Moje poznámka
Mrkvovo-ořechové buchty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0EDV
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Jednohubky s krabí pomazánkou
Přidáno před 10 hodinami
Linecké perníkové koláčky s povidly a mandlemi
Přidáno před 10 hodinami
Domácí skořicové sušenky
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové na kmínu podle ČSN
Přidáno před 14 hodinami
Sachr cukroví
Přidáno před 15 hodinami
Zeleninová roláda se sýrem a šunkou
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Guláš uherského grófa
PavelSt před 21 minutami
Pizza šneky z listového těsta
LincolnRhyme před 6 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
MarcelaH. před 6 hodinami
Květákové placičky
Valis před 7 hodinami
Rajská omáčka od maminky
Viktorka :) před 8 hodinami
Pečené kuře
Kajkajak před 9 hodinami
Dušená rýže
Kajkajak před 9 hodinami
Gazpacho jak ho dělám já
Sahula před 11 hodinami
Gaspacho - vychlazená španělská polévka
Sahula před 11 hodinami
Tématické fráze:
ořechová buchta,
mrkvový buchta,
mrkvové buchty,
ořechové buchty,
buchty s mrkvovou naplni,
mrkvovo ořechová bábovka,
mrkvovo ořechový dort,
buchta s ořechy,
mrkvové buchta,
ořechová náplň do buchet,
mrkvovoorechova buchta,
buchty z domácí pekárny,
mrkvovo ořechové řezy,
buchta s mrkví,
mrkvova napln do buchet,
mrkvovo-orechove rezy,
ořechová buchta do pekárny,
mrkvovo-ořechová bábovka,
ořechová buchta z pekárny,
mrkvovo ořechový koláč
Suroviny:
mléko,
mouka polohrubá,
droždí,
cukr krupice,
vejce,
máslo,
sůl,
cukr moučkový,
mrkev,
cukr krupice,
šťáva citronová,
mléko,
cukr vanilkový,
ořechy vlašské,
piškoty dětské
Komentáře (19)