Bublanina pro pokročilé
K létu neodmyslitelně patří nadýchaná a vanilkovou provoněná bublanina. Na povrch můžete použít zralé třešně anebo jahody. Tento moučník bude zaručeně příjemnou sladkou tečkou nejen u nedělní kávy.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 781 kJ / 4 011 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,48 g |
Tuky | 150,17 g |
Vláknina | 23,30 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 2,68 g |
Sůl | 2,26 g |
Sacharidy | 564,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků, špetky soli a dvou lžic cukru moučka vyšleháme pevný sníh, který dáme do lednice.
Krok 2: Šest žloutků pomalu šleháme, postupně přidáváme odvážený cukr krystal, vanilkový cukr, citronovou kůru, šťávu a postupně při houstnutí, vlažnou vodu. Vyšleháme doběla a pomalu za stálého šlehání přiléváme olej.
Krok 3: Pokračujeme ve šlehání a po lžících přidáváme mouku. Když zůstanou tak tři nebo čtyři lžíce mouky, přidáme do ní půl lžičky jedlé sody, rozmícháme a přidáme k těstu.
Krok 4: Těsto jemně prošleháme, poté pomalu a opatrně vmícháme sníh.
Krok 5: Plech vyložíme pečicím papírem. Vylijeme těsto, poklademe třešněmi a vložíme do trouby. Pečeme na střední příčce 15 minut na 210 °C na horní a spodní ohřev a potom na 180 °C dalších 25 minut jenom spodní ohřev.
Krok 6: Řídíme se dle zkušeností s vlastní troubou. V horkovzdušné troubě pečeme na střední příčce na 180 °C 12 minut a poté na 160 °C dalších 15 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do bublaniny a po vytažení musí vyjít suchá.
Zveřejněno 8. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bublanina pro pokročilé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/22Oj
Moje poznámka
Bublanina pro pokročilé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/22Oj
Nejnovější recepty
Asijské kuřecí kousky na sladkokyselo
Přidáno před 2 hodinami
Maková roláda s jahodami
Přidáno před 18 hodinami
Krémová mrkvová polévka s mozzarellou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Hermelín ve slanině
Přidáno před 22 hodinami
Řecké bifteki s citronovými bramborami a tzatziki
Přidáno před 23 hodinami
Grilované kuřecí à la šavarma
Přidáno 22. 5. 2025 08:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová pomazánka na topinky à la tatarák
janatka před 32 minutami
Buchty na páře
janatka před 42 minutami
Bábovka tvarohová
nicolxqe před 1 hodinou
Cibulačka po česku
Fitulka před 2 hodinami
Domácí rohlíky z majonézového těsta
janatka před 2 hodinami
Bageta / ciabatta
tecka před 3 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
panilek před 4 hodinami
Panna cotta - italský dezert
LouLou před 11 hodinami
Brokolicová polévka s parmazánem
MirkaP před 14 hodinami
Tématické fráze:
bublanina recept,
jak dlouho péct bublaninu,
bublanina se sodou,
albert bublanina,
nadýchaná jahodová bublanina,
bublanina albert,
jahodový bublanina,
bublanina ze špaldy,
bublanina,
báječná bublanina,
luxusní bublanina,
recept na bublaninu,
nejlepší recepty.cz nadýchaná bublanina,
bublanina z jedlé sody,
bublanina jedlá soda,
nejlepší bublanina,
bublanina ze sody,
těsto na bublaninu s olejem,
merunkova bublanina nadychana,
babiccina tresnova bublanina
Suroviny:
třešně,
vejce,
cukr vanilkový,
cukr krystal,
voda,
olej slunečnicový,
mouka polohrubá,
šťáva citronová,
kůra citronová,
soda jedlá,
sůl,
cukr moučkový
Komentáře (89)
Víš, jak chybu nahlásit nebo to mám popsat sem?
Bez záruky,lebo zo špaldovej nepečiem,ale sú tu recepty zo špaldovej a treba sa opýtať autoriek takého receptu !Niekto poradí.
Vždycky když na ně kouknu,jenom si představím tu chuť těch šťavnatých třešniček a nebo jahod, měkounké šťávou nasáklé těstíčko kolem !
Huš ,aby ta zima brzy skončila !!!
Všechny bublaniny jsou nádherné fotky taky ,a doufám,že z nich nic nezbylo!
Jenom tiše zírám !
Veruš, Tvůj receptík se mi moc líb+9
Fotka je nádherná ,překrásná a meruňky se ponořili přesně jak z velké knihy !
Ten citron zvedne chuť meruněk ,i když nejsou dost zralé. To samé višně a třešně , malinovou jenom bez citronu a jahodovou také.Kochám se fotkami,už jdu pryč nebo si oslintám klávesnici.