Suroviny pro 110
110
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 35 732 kJ / 8 540 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 164,59 g |
| Tuky | 438,51 g |
| Vláknina | 38,00 g |
| Cholesterol | 2,88 g |
| Sodík | 350 mg |
| Sůl | 0,78 g |
| Sacharidy | 964,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do teplého mléka dáme 10dkg cukru krupice a k tomu rozdrobíme 10dkg droždí. Přikryjeme hrnec pokličkou a necháme vzejít kvásek (asi půl hodiny).
Krok 2: V dalším hrnci si rozšleháme změklé máslo, žloutky a 10dkg moučkového cukru. Vyšlehanou směs přidáme k vzejitému kvásku, přidáme mouku a vypracujeme těsto.
Krok 3: Potom necháme těsto dalších 30-40 minut kynout.
Krok 4: Po vykynutí těsto přemícháme a následně tvoříme koláčky.
Krok 5: Nejdříve si lžící vyhazujeme kousky těsta a tvočíme z nich placičky.
Krok 6: Každý kousek naplníme náplní podle chuti, potom těsto s nápní zabalíme.
Krok 7: Vzniklý koláček omočíme v rozšlehaném vajíčku a následně v drobence, kterou si vytvoříme smícháním 2 hrstí hladké mouky, hrstí a půl cukru moučka a půlkou másla.
Krok 8: Hotové koláčky dáváme na sádlem vymazaný plech a pečeme na 200°C asi 15 minut.
Zveřejněno 19. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svatební vdolečky (koláčky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L07w
Moje poznámka
Svatební vdolečky (koláčky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L07w
Nejnovější recepty
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 10 minutami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 1 hodinou
Rybí filé s rajčaty a kapary
Přidáno před 1 hodinou
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 6 hodinami
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 8 hodinami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové nudličky po thajsku
Sahula před 2 minutami
Putimské vepřové nudličky
Sahula před 6 minutami
Paprikový perkelt s vařenými vejci
MilosCz před 1 hodinou
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 3 hodinami
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 3 hodinami
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 6 hodinami
Išlské dortíčky
dra.carol před 7 hodinami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 7 hodinami
Tématické fráze:
svatební koláčky recept,
dobré svatební koláče,
převalované koláčky,
svatební vdolky,
svatebni kolacky,
svatební koláče recepty,
bednaříky,
svatebni kolacky prevalovane,
převalované svatební koláčky,
převalované svatební koláče recept,
svatební koláčky se sádlem,
svatební koláče recept,
svatební převalované koláčky,
převalovane vdolky,
svatební koláče top recepty,
koláčky se sádlem,
převalovane svatební koláče,
svatebni kolace prevalovane,
dobre svatebni kolacky,
recept na bednaříky
Suroviny:
mouka polohrubá,
žloutek,
cukr moučkový,
cukr krupice,
máslo,
mléko,
droždí,
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo
Komentáře (35)
Jen tedy...myslíte, že by šlo těsto udělat i v pekárně? Bez ní mi jaksi nic kynutého nevyjde
Já se Ti omlouvám ale stále jsi mě nepřesvětšila že bez soli to nejde.
A žádnou práci neurážím ono dnes je unikum udělat dobrý posvícenský koláček.Už málo kdo váže svatební koláčky jako jsou posvicenské nebo pouťové.Toto je tvarohový bednařík ten jediný se neváže,tvaroch by při pečení vyschnul a ztvrdl proto se takto uzavírá.přeji mnoho hezkých receptů a pěkných chvil u vaření....