Mečoun na grilu
Mečoun je známý svým pevným masem a jemnou chutí, která se při grilování dokonale rozvine. Mečoun na grilu je nejen rychlý a jednoduchý na přípravu, ale také zdravý a výživný. Při správné marinádě a pečlivém grilování se stane ozdobou každé letní hostiny.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 420 kJ / 1 295 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 176,60 g |
Tuky | 36,04 g |
Vláknina | 29,40 g |
Cholesterol | 480 mg |
Sodík | 362 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 63,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Papričku posekáme nadrobno, ošúpeme zázvor, zo strúčikov cesnaku stiahneme šupku, prekrojíme ich po dĺžke napoly a odstránime nestráviteľný prostriedok, Zázvor a cesnak postrúhame alebo prelisujeme a na lopáriku rozotrieme so soľou. Premiešame s papričkou.
Krok 2: Touto kašičkou z oboch strán potrieme mečúňa, ktorého sme v mieste chrbtice prekrojili napoly. Na dno misy nalejeme trochu oleja zmiešaného s vínom alebo s citrónovou šťavou, uložíme na ňu stejky ryby a zalejeme zvyškom marinády. Misu zakryjeme potravinárskou fóliou a dáme na 2 hodiny do chladničky.
Krok 3: Namarinovaného mečúňa vložíme do zatváracej mriežky na grilovanie, aby sa pri opekaní nerozpadol. Grilujeme najprv po 1 minúte z každej strany, potom po 2 minútach tiež z každej strany. Ryba nesmie vyschnúť ani sa pripáliť.
Krok 4: Na okraji grilu opečiem huby a pozdĺžne nakrájané plátky baklažanu, ktoré sme predtým trošku osolili a pokvapkali olejom. V mise zmiešame listy šalátu so zálievkou pripravenou z citrónovej šťavy, olivového oleja a soli. Môžeme ogrilovať aj inú zeleninu podľa chuti, prípadne aj kúsky bagety.
Zveřejněno 24. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mečoun na grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j5M4
Moje poznámka
Mečoun na grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j5M4
Nejnovější recepty
Zeleninové lívance se sýrem
Přidáno před 13 hodinami
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Přidáno před 13 hodinami
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 15 hodinami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 19 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čokoládový piškot
Monkrizova před 5 minutami
Čočka na kyselo
Paion před 38 minutami
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
brtna před 42 minutami
Jednoduché punčové řezy
Koffi před 1 hodinou
Rychlá omáčka z mletého masa na špagety
HancaSvarc před 1 hodinou
Vepřové steakové plátky v troubě
Marylka před 1 hodinou
Jahodové knedlíky z tvarohového těsta
Kakoska před 1 hodinou
Květák pečený s bramborami a slaninou v jednom pekáčku
limosek před 2 hodinami
Výpečky z vepřového kolene
Pedros před 2 hodinami
Tématické fráze:
mail maribyrnong.vic.g loc:cz,
mail gleneira.vic.gov.au loc:cz,
mail brimbank.vic.gov loc:cz,
mail wyndham.vic.gov.au loc:cz,
mail wyndham.vic.gov.au. loc:cz,
mail frankston.vic.g loc:cz,
mail mitchellshire.vic loc:cz,
mail wyndham.vic. loc:cz,
mail corangamite.vic.gov. loc:cz,
mail phcn.vic.gov.au loc:cz,
mail maribyrnong.vic.gov. loc:cz,
mail gleneira.vic.gov.a loc:cz,
mail gleneira.vic.gov. loc:cz,
mail frankston.vic loc:cz,
mail wyndham.vic.gov. loc:cz,
mail maribyrnong.vic.gov loc:cz,
mail corangamite.vic.g loc:cz,
mail wyndham.vic.g loc:cz,
mail mitchellshire.vic.gov.au loc:cz,
mail frankston.vic.gov.au loc:cz
Suroviny:
mečoun,
paprika kozí roh pálivá,
česnek,
zázvor čerstvý,
olej olivový,
víno bílé,
sůl,
lilek,
houby,
zelenina,
salát,
rajče
Komentáře (13)
Moc hezky připravená rybka