

Indiánská srdíčka
Suroviny na jeden plech
- Těsto:
- 190 g 100% tuku
- 200 g hladké výběrové mouky
- 180 g moučkového cukru
- 100 g kakaa (holandského na pečení)
- plátky mandlí nebo lískové oříšky
- Čokoláda:
- 200 g čokolády na vaření
- 6 lžic vody
- lžíci másla
Postup přípravy receptu
Ze surovin trpělivě uhněteme těsto dokud nevznikne kakaová hmota. Pak děláme menší kuličky dáváme dále od sebe na plech na pečící papír, do každé kuličky uděláme důlek třeba koncem vařečky (nebo pod, tak aby se tam potom dala nalít čokoláda, takže hlubší těsto nabude).
Dáme do vyhřáté trouby na 180°C a později stáhneme o 10-15°C a pomalu pečeme cca 15-20 minut.
Mezitím dáme do menšího hrnce vodu, máslo a nalámanou čokoládu a na zcela mírném ohni rozehřejeme na tekutinu lesklou a hladkou.
"Srdíčka" vyjmeme necháme trochu vychladnout a pak lžící do každého důlku nalijeme čokoládu, na tu poklademe mandle nebo lískové ořechy. Necháme vychladnout, ztuhnout a rozležet.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Indiánská srdíčka
-
Tip: nechte těsto v lednici alespoň 1 hodinu před děláním kuliček, lépe se s ním pracuje a tolik nemastí.
Děkuji za bodíky
-
Kamilo jak je jasné z předchozích komentářů u tohoto receptu opravdu velmi záleží na použitém tuku, z másla jsem nikdy nezkoušel tak nevím. But zkuste objednat přes internet nebo raději vyzkoušejte jiný recept. Mě samotné se jednou také těsto rozlilo po celém plechu. Takže opravdu předat hnětání chlapovi nebo cvičit s činkami alespoň měsíc před vánocemi :) Příprava je náročná, ale stojí to za to. Je dobré nechat cukroví pár dní odležet - mastnota se ztratí. Vydrží opravdu dlouho (pokud ho uchráníte před mlsači)
-
www.toprecepty.czMuzu se prosim zeptat, zda leze pouzit maslo misto tuku? Ziju ve Svedsku a sadlo tu nemame...dekuju.
-
Práv jsem je dopekla, je třeby opravdu dělat malé kuličky
Po upečení je mám na omak takové mastné, ale poměr surovin jsem přesně dodržela
Dávám bodík , protože jsou mňam
-
Lucko mě už se to taky stalo. K tomuto receptu je velmi důležitý poměr surovin. Hlavně tedy tuku. Pokud se ho dá o trošku více tak se kuličky roztečou . Je lepší dát raději malinko méně. Výroba těsta je velmi namáhavá a zdlouhavá ,ale stojí za to (já dávám uhnětat chlapovi). Tak mě to mrzí snad se podaří jindy
-
moc pěkný
-
tak jsem zkousela vas recept a vsechno se mi to rozteklo tak nevim v cem byla chyba....
-
Výborné
-
-
Děkuji za komentáře a skvělou fotku
Kusů z tohoto množství na středně velký plech je cca 30-35ks - Pro nás málo dělám 2krát tolik.
-
musím ještě jednou moc pochválit... tohle cukroví bylo letos vyhodnoceno jako nej
-
kolik je asi kusů srdíček z tohoto množství
děkuji za odpověď
-
Vynikající a jednoduché... přikládám fotečku a dávám bodíka
-
Mikike- mandle se dávají až po upečení na čokoládu. Pečlivěji čtěte
jistě to zvládnete je to jednoduché
-
chtel bych se zeptat ty mandle se davaji az po upečení nebo pred? jinak to vypada skvele a jednoduse co bych mohl snad zvladnoit i ja.diky