Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 806 kJ / 4 734 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 315,58 g |
| Tuky | 291,55 g |
| Vláknina | 41,74 g |
| Cholesterol | 425 mg |
| Sodík | 34,04 g |
| Sůl | 91,66 g |
| Sacharidy | 200,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na střední kostky, cibuli nahrubo. Na sádle osmahneme cibuli, pak přidáme i maso a restujeme. Osolíme, přidáme papriku, majoránku, kmín a prolisovaný česnek.
Krok 2: Promícháme a zalijeme vývarem tak, aby maso bylo ponořené. Maso dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 1 - 1 1/2 hodiny.
Krok 3: Je-li třeba, podléváme vývarem. Když je maso poloměkké, necháme šťávu z části vysmahnout, zaprášíme moukou, promícháme, osmahneme a znovu přelijeme vývarem a dusíme. Guláš je nejlépe zahustit chlebem, je-li třeba. Podáváme s houskovým knedlíkem, chlebem, pivem.
Zveřejněno 22. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí gulášek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qQok
Moje poznámka
Hovězí gulášek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qQok
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 4 hodinami
Likérové kávy
Přidáno před 9 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 10 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 11 hodinami
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno před 20 hodinami
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapustová polévka
Topmoni před 44 minutami
Ořechovo-jablečný koláč II
jliv22 před 1 hodinou
Hrníčková bábovka
karolinanenickova10 před 1 hodinou
Výborné lasagne
Ketynna před 2 hodinami
Uzený bůček pečený s brambory v jednom pekáčku
Jan Nemec před 3 hodinami
Květáková polévka
tomstny před 3 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Wanilor před 3 hodinami
Polévka s rýží a hráškem
Kajkajak před 3 hodinami
Salát z hlávkového zelí a mrkve
szelko před 4 hodinami
Tématické fráze:
čím zahustit hověží guláš,
čím zahustit guláš,
jak zahustit hovezi gulas,
jak zahustit gulas chlebem,
hovězí guláš od babičky,
jak zahustit guláš,
jak nejlépe zahustit guláš,
hovězí guláš zahuštěný chlebem,
super guláš,
gulasek,
dobrý gulášek,
čím nejlépe zahustit guláš,
hovězí guláši,
zahustit chlebem,
jak zahustit chlebem,
guláše z hovězího,
super hovězí guláš,
zahustit gulas,
hovězi gulaše,
zahustit guláš chlebem
Suroviny:
maso hovězí,
sádlo,
cibule,
paprika sušená sladká,
kmín celý,
majoránka,
česnek,
masox,
sůl
Komentáře (23)
Taky protlaku v guláši moc nefandím.
No, paní casinová ale tvrdí, že protlakem zahušťuje...