Zapečený angrešt
Zapečený angrešt je lahodný dezert, který spojuje pikantní chuť zázvoru se sladko-kyselými tóny angreštu a jemnou vůní bezové šťávy. Tento originální pokrm je ideální volbou pro všechny, kteří hledají neobvyklé a osvěžující kombinace chutí.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 631 kJ / 1 824 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,04 g |
| Tuky | 28,17 g |
| Vláknina | 27,40 g |
| Cholesterol | 76 mg |
| Sodík | 687 mg |
| Sůl | 1,80 g |
| Sacharidy | 349,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu si předehřejeme na 190 °C.
Krok 2: Do kastrolu dáme všechny suroviny na pečený angrešt a pod pokličkou dusíme cca 5 minut, až začne angrešt praskat.
Krok 3: Poté všechno z kastrolu přelijeme do zapékací misky, kterou si trochu vymažeme máslem.
Krok 4: Těsto: všechny suroviny na těsto, kromě podmáslí, zpracujeme rukou nebo v robotu na drobenku.
Krok 5: Poté přidáme podmáslí a vznikne nám lepivé, tuhé těsto, které pomocí lžíce nanášíme v hromádkách o velikosti buchty na angrešt tak, až pokryjeme celou plochu.
Krok 6: Posypeme třtinovým cukrem a vložíme do trouby.
Krok 7: Pečeme cca 25 minut. Při servírování dáváme nejen těsto, angrešt, ale také šťávu.
Krok 8: Vše doplníme kopečkem zmrzliny nebo kysané smetany. Můžeme ještě přelít javorovým sirupem (není nutné).
Zveřejněno 18. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečený angrešt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KzNY
Moje poznámka
Zapečený angrešt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KzNY
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 11 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 11 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 11 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 11 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 12 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 13 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 13 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 14 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 15 hodinami
Tématické fráze:
angrešt recepty,
recepty z angreštu,
angrešt,
co z angreštu,
angrest recept,
recepty angrešt,
sirup z angreštu,
recepty na angrešt,
recept angrešt,
angrest -foto,
pečeme z angreštu,
co z angreštu recept,
recept na angrešt,
angrešt sirup,
sirup z angreštu recept,
recept z angreštu,
buchta z angreštu,
moučník z angreštu,
angréšt-recepty,
co z angreštu recepty
Suroviny:
angrešt,
cukr krupice,
zázvor,
sirup bezový,
voda,
mouka hladká,
kypřící prášek,
sůl,
máslo,
cukr krupice,
podmáslí,
cukr třtinový,
zmrzlina
Komentáře (31)
všem vám, lidičky, mocinky děkuju za přízeň
Jak je možné, že máš srpnový Apetit