Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 011 kJ / 720 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 141,60 g |
| Tuky | 6,06 g |
| Vláknina | 17,93 g |
| Cholesterol | 300 mg |
| Sodík | 395 mg |
| Sůl | 1,44 g |
| Sacharidy | 16,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krůtí prsa naporcujte na 3 stejně velké úhledné kousky a očistěte od všech blanek, šlach i kousků tuku (aby vám zbylo jen krásně čisté maso). Opláchněte ho pod proudem vody a osušte papírovou utěrkou. Ostrým nožem nařízněte na každém kousku několik mělkých zářezů, díky kterým se dostane chuť koření hlouběji do masa.
Krok 2: Kozí jogurt smíchejte s kořením tandoori a nechte v něm maso marinovat minimálně 4 hodiny (nejlépe však přes noc).
Krok 3: Mezitím si můžete připravit přeliv. Z máty otrhejte lístky a vložte je do mixéru společně s nadrobno nakrájenou okurkou a jogurtem. Stroužek česneku oloupejte, vyjměte z něj zelený středový klíček (kvůli stravitelnosti), nakrájejte ho na kousky a přidejte do mixéru. Důkladně promixujte v hladkou omáčku a přesuňte do lednice vychladit.
Krok 4: Rozehřejte troubu na 190°C. Každý kousek krůtího masa zvlášť zabalte do 2 vrstev alobalu a pořádně uzavřete, aby vám při pečení neunikala šťáva a nepřipalovala se. Alobalové balíčky vložte do pekáčku nebo na plech a dejte péct na 40 minut, až bude maso upečené, ale zachová si svou šťavnatost.
Krok 5: Rozbalujte opatrně, abyste se nepopálili o horkou páru a přesuňte na vyhřátý talíř (stačí jej na chvíli dát do teplé trouby). Podávejte teplé, přelité mátovým dipem.
Krok 6: Jako příloha se hodí ohřátý pita chléb (na suché pánvi, nebo v troubě), případně bramborová placka.
Zveřejněno 21. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
„Exotika na talíři“: Krůtí prsa „tandori“ s kozím jogurtem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OLnp
Moje poznámka
„Exotika na talíři“: Krůtí prsa „tandori“ s kozím jogurtem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OLnp
Nejnovější recepty
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno před 10 hodinami
Skořicová kolečka
Přidáno před 11 hodinami
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 14 hodinami
Vepřová plec na paprice
Přidáno před 14 hodinami
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 15 hodinami
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno 7. 12. 2025 08:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře pečené v podmáslí
kimlo před 33 minutami
Domácí vaječný koňak
EmmaH před 9 hodinami
Domácí langoše
BTKILI před 14 hodinami
Vymazlené raffaello
Talskal před 14 hodinami
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 14 hodinami
Ořechové pracny
Alamatej před 14 hodinami
Rychlá toskánská polévka
Kajkajak před 15 hodinami
Vepřové na paprice
Misicka77 před 15 hodinami
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
JarkaST. před 15 hodinami
Dýňová polévka mistra kuchaře
Merylas před 15 hodinami
Tématické fráze:
tandori pasta,
pasta tandori,
koření tandori,
kruti prsa jak pripravit,
tandori pasta recepty,
salát tandori,
krůtí maso tandori,
krutí prsa tandoori,
ryby recept exotika,
co je tandori pasta,
tándori,
tandori koření,
tandori pasta recept,
tandori recept,
krůtí kousky tandoori,
velkakozi prsa,
plněná krůtí prsa kozím sýrem,
krůtí s kozím syrem,
maso tandori,
kruti smes tandori
Suroviny:
prsa krůtí,
jogurt kozí,
koření tandoori masalo,
máta čerstvá,
okurka salátová,
česnek
Komentáře (7)
Nonya: Jasně, je to prostě inspirace - proto je to v uvozovkách
http://en.wikipedia.org/wiki/Tandoori_chicken
Dobrý nápad na ten dip
Podle nicku asi budeš autorkou fotky, že jo. Máš pěkné webovky