Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený řapíkatý celer s kuřecím stehnem a sýrovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 906 kJ /
1 411 kcal
Bílkoviny21,38 g
Tuky144,07 g
Vláknina2,45 g
Cholesterol 280 mg
Sodík 2,80 g
Sůl7,00 g
Sacharidy7,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí stehna omyjeme a papírovou utěrkou osušíme. Krok 2: Stehno obrátíme kůží dolů a ostrým nožem nařízneme maso podél stehenní kosti a roztáhneme. Kůži nařízneme několika řezy. Krok 3: Takto připravená stehna pokapeme sójovou omáčkou, chilli omáčkou, olivovým olejem a posypeme pokrájenýma bylinkama. Krok 4: Necháme asi 1-2 hodiny naložené a poté pečeme v troubě / nebo grilujeme /asi 20 minut. Krok 5: Řapíkatý celer omyjeme, osušíme a rozkrojíme podélně na úzké proužky. Potřeme je olejem, posypeme červenou sypkou paprikou, solí a pepřem. Pečeme na pánvi asi 8 minut/ nebo grilujeme/. Krok 6: Sýrovou omáčku připravíme smícháním majonézy, zakysané smetany, česneku, nastrouhané nivy, pokrájené pažitky a hořčice. Dochutíme solí a pepřem.

Zdroj : Pošli recept / v surovinách pozměněno /

Zveřejněno 21. 7. 2012

Poznámka autorky varilamyskakas…

Podáváme kuřecí stehna, buď jen s celerovými opečenými řapíky a sýrovou omáčkou, nebo můžeme přidat i nový brambor.

Kuře i řapík je výborné grilovat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WpyJ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WpyJ

Marie

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Viděla jsem recept v "POŠLI RECEPTECH"a zkusila jsem to, jak péci, tak grilovat, no a chutnalo nám to, tak i tak:-K

Taky by mě nenapadlo péct řapíky, ale vypadá to moc pěkně:yes::yes:+8

Vypadá to velice jedle :-p:yes:

to foto je úžasné:-O:yes::yes: zrovna jako celý recept;-):-):yes:

pěkný rcp:yes::yes::-p:-K:-))

Péct řapíky by mě nikdy nenapadlo,ale nápad je to dobrý :yes::yes::yes::-p:-D,uložím,vyzkouším...

Tématické fráze:
řapíkatý celer recepty, řapíkatý celer s masem, pečený celer, recepty kuře řapíkatý celer, řapíkatý celer s kuřecím masem, rapikaty celer recept, pečený řapíkatý celer, kuře a řapíkatý celer recepty, recept na řapíkatý celer s kuřecím masem, kuře na řapíkatém celeru, grilovaný řapíkatý celer, řapíkatý celer foto, kuře s celerovou omáčkou, řapíkatý celer pečený, řapíkatý celer, kure rapikaty celer, řapíkatý celer s kuřecím, pečený celer v troubě, kuře a řapíkatý celer, recepty rapikaty celer

Suroviny:
stehno kuřecí, omáčka chilli, olej olivový, bylinky, celer řapíkatý, pepř, sůl, paprika čerstvá červená, majonéza, smetana zakysaná, hořčice pikantní, sůl, pepř, česnek, sýr niva, pažitka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu