Suroviny
Porce: 1.5 l
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 56 934 kJ / 13 608 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,20 g |
Tuky | 1 500,28 g |
Vláknina | 9,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 14 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 21,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do tří umytých a dobře vysušených zavařovacích sklenic dáme do jedné půlku hlavičky oloupaného česneku a 4 sušené čili papričky. Přidáme 2 dcl zelené bazalky a 1/2 litru oleje a uzavřeme.
Krok 2: Do druhé láhve dáme to samé bez čili papriček.
Krok 3: Do třetí láhve dáme jen fialovou bazalku a olej.
Krok 4: Na teplém místě necháme 5 týdnů macerovat a opět protřepáváme.
Stejný postup jako u octů - do čistých sklenic dáme pár lupínků bazalky, dva stroužky česneku a jednu papričku do toho prvního, do druhého jen česnek a do třetí jen pár lístků fialové bazalky.
To, co jsme vyndali z nakládání, krásně rozmixujeme, přidáme kávovou lžičku provensálského koření a lžíci pořádnou vepřového sádla. Promícháme a uzavřeme do skleničky od dětské přesnídávky. Víc toho nebude.
Stejný postup jako u octů - do čistých sklenic dáme pár lupínků bazalky, dva stroužky česneku a jednu papričku do toho prvního, do druhého jen česnek a do třetí jen pár lístků fialové bazalky.
To, co jsme vyndali z nakládání, krásně rozmixujeme, přidáme kávovou lžičku provensálského koření a lžíci pořádnou vepřového sádla. Promícháme a uzavřeme do skleničky od dětské přesnídávky. Víc toho nebude.
Zveřejněno 7. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Oleje bazalkové, bazalková pasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VPlX
Moje poznámka
Oleje bazalkové, bazalková pasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VPlX
Nejnovější recepty
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno před 13 hodinami
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno před 13 hodinami
Grilovaná chobotnice
Přidáno před 13 hodinami
Šafránové špízy (šiškebab) na grilu
Přidáno před 14 hodinami
Grilovaná hovězí žebra low&slow
Přidáno před 14 hodinami
Philly cheesesteak
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenková buchta - rychlá
Dycky před 35 minutami
Srbská fazolová polévka s koprem
TondaJ před 52 minutami
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
chillator před 2 hodinami
Brownies z červené řepy
EvaCh před 2 hodinami
Kynuté knedlíky - meruňkové s tvarohem
Cikitaka před 10 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
zackovam před 10 hodinami
Pomazánka z červené řepy na způsob tataráku
dvinsky před 10 hodinami
Kuře na paprice s hráškem
Aknytsirk před 11 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Sonisko před 13 hodinami
Cukeťák na plechu
Kacenka1981 před 13 hodinami
Tématické fráze:
cili papricky v oleji,
výroba bazalkového oleje,
pasta z čili papriček,
nakládání sušených rajčat,
olej z bazalky,
nakládání bazalky,
nakládání bazalky do oleje,
nakladani cili papricek,
recepty z bazalky,
čili pasta recept,
nakladane cili papricky,
nakladana bazalka,
čili pasta,
vyroba cili pasty,
čili papričky recepty,
bazalka nakládání,
pasta z čili papričky,
nakládané papričky,
nakládání papriček,
čili papričky
Suroviny:
olej,
bazalka čerstvá,
fialová bazalka,
česnek,
chilli paprika sušená,
olej
Komentáře (11)
"Stejný postup jako u octů - do čistých sklenic dáme pár lupínků bazalky, dva stroužky česneku a jednu papričku do toho prvního, do druhého jen česnek a do třetí jen pár lístků fialové bazalky." - zalévá se to tedy octem?
A pokud ano, tak pastu děláš z toho, co bylo v oleji nebo v octu?
Jsem rád, že je tady na topreceptech další chlap