Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 090 kJ / 500 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,70 g |
Tuky | 26,40 g |
Vláknina | 25,60 g |
Cholesterol | 6 mg |
Sodík | 70 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 36,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Fazuľky narežeme na kúsky ( alebo použijeme mrazené ), zalejeme vodou tak, aby boli tesne zakryté, osolíme, pridáme korenie a uvaríme do mäkka.
Krok 2: Na oleji opražíme do bleda múku, zalejeme mliekom a rozvaríme na hladko.
Krok 3: Zápražku vlejeme do fazuľky a povaríme 10 min na slabom ohni.
Krok 4: Prívarok musí byť hustejší, nesmie tiecť.
Krok 5: Hotový prívarok odstavíme z ohňa a ochutíme cukrom a octom na príjemne sladkokyslo.
Zveřejněno 15. 9. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazolkový prívarok
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yP2w
Moje poznámka
Fazolkový prívarok
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yP2w
Nejnovější recepty
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 2 hodinami
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno před 12 hodinami
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 12 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 12 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 12 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta z jogurtu
husarikovalenka před 34 minutami
Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
Lucie1001 před 36 minutami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Verunka 81 před 44 minutami
Salát Coleslaw
bublinka.1 před 1 hodinou
Kuřecí plátky v bylinkové omáčce
RomanaMonika před 2 hodinami
Bublanina II
Frana74 před 3 hodinami
Řezy se zakyskou
Koffi před 4 hodinami
Bábovka...
Marcela0123 před 4 hodinami
Plovdivské maso
Barunka1 před 6 hodinami
Pohanková pomazánka se sušenými rajčaty a pažitkou
Lucille před 6 hodinami
Tématické fráze:
prívarok,
privarok zo zelenej fazulky,
fazulovy privarok,
fazulkovy privarok,
bramborový prívarok,
zelená fazuľka prívarok,
fazulka na zeleno,
zelena fazulka,
fazulky na smetaně,
luskový prívarok,
privarok z fazulovych luskov,
fazulovy privarok zo zelenej fazulky,
zeleny fazulovy privarok,
privarok zelena fazulka,
strukovy privarok,
fazulka na smetaně,
strukova fazula privarok,
privarok zo zelenej faulky,
fazulove struky privarok,
fazolkovy přívarek
Suroviny:
fazolky zelené,
mouka hladká,
mléko,
olej,
sůl,
pepř,
cukr,
ocet
Komentáře (32)
Já prívarok z čehokoli - fazolky, patison - mohu kdykoli, mňam. S brambory a vejcem.
Jj, v podstatě vysychá, ale reálně se voda vyloučí mrazem (princip lyofilizace). Do jisté míry to lze omezit ponořením sáčku s obsahem do vody a sáček uzavřít až po vytlačení vzduchu. A kdo má vakuovačku, tak vzduch odsaje takřka do mrtě a má po starostech s úbytkem vody
Máte vakuovačku?
No, tak to jste napůl cesty k sous vide
https://www.toprecepty.cz/recept/25591-steak-z-hov...
prívarok -rku muž. r. zeleninová al. strukovinová omáčka (ako príloha)
http://nase-rec.ujc.cas.cz/archiv.php?art=5905
moooc jsem si pochutnala
přidávám bodík a obrázky, jestli můžu
a díky
přikládám foto a bodík
K receptu nejsou žádné komentáře.