Broskvový koláč z pudingového těsta
Lehký broskvový koláč s jogurtem a nadýchanou šlehačkou je osvěžující dezert plný letních chutí. Jemné těsto, sladké broskve a vanilková poleva vytvoří dokonalou kombinaci pro každou příležitost. Perfektní moučník pro lepší den.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 30 × 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 180 kJ / 4 823 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,64 g |
Tuky | 390,98 g |
Vláknina | 2,30 g |
Cholesterol | 1,64 g |
Sodík | 583 mg |
Sůl | 1,44 g |
Sacharidy | 272,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Elektrickou troubu včas předehřejeme na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C, plynovou troubu 2-3 stupeň).
Krok 2: Mouku promícháme s kypřicím práškem a prosejeme do mísy. Přidáme vejce, olej, cukr, vanilkový pudinkový prášek a za pomoci ručního el. šlehače šleháme při nejvyšší rychlosti 2 minuty.
Krok 3: Těsto nalijeme do připraveného plechu, uhladíme a vložíme do trouby. Pečeme zhruba 25 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do těsta a po vytažení musí být suchá, bez drobečků.
Krok 4: Po upečení necháme vychladnout.
Krok 5: Broskve přecedíme, šťávu uchováme a necháme okapat. Poté je rozkrájíme na osminky.
Krok 6: Ovocný jogurt promícháme a tenkou vrstvu natřeme na koláč. Poté jej poklademe broskvemi.
Krok 7: Smetanu ke šlehání ušleháme se Smetafixy dotuha a natřeme ji na broskve.
Krok 8: Na polevu odměříme 400 ml broskvové šťávy, případně doplníme vodou na požadovaný objem a smícháme ji s pudingem bez vaření. Šleháme 3 minuty dle návodu na obalu.
Krok 9: Polevu dáme do zdobícího sáčku a nastříkáme na koláč do tvaru mřížky (nebo jiného tvaru).
Krok 10: Hotový koláč uložíme před podáváním do lednice.
Zveřejněno 8. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvový koláč z pudingového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qY6p
Moje poznámka
Broskvový koláč z pudingového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qY6p
Nejnovější recepty
Zapečené houby se zeleninou
Přidáno před 17 minutami
Kuličky ze salsiccie se špenátovou rýží
Přidáno před 2 hodinami
Lehká cuketová polévka
Přidáno před 2 hodinami
Polévka z rajčat se smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Zavařené houby v láku
Přidáno před 15 hodinami
Lišky na špeku, pečená dýně s květákem a volská oka (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
janika491968 před 1 hodinou
Dvacetiminutový švestkový koláč
olivka před 1 hodinou
Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta
gatear před 12 hodinami
Langoše z jogurtu
EvaCh před 12 hodinami
Afrika řezy
dadmilka před 13 hodinami
Cuketová pochoutka
marunda před 14 hodinami
Vdolečky
gabrielamachova23 před 14 hodinami
Salát ze salátových okurek
alan.h před 14 hodinami
Lečo se smaženými vejci
stosmi před 17 hodinami
Švestkové knedlíky
Irena1984 před 18 hodinami
Tématické fráze:
broskvový koláč,
broskvový koláč s pudinkem,
koláč s pudinkem a broskvemi,
koláč s broskvemi a pudinkem,
koláče,
koláč,
broskvový koláč recept,
recepty z broskví,
koláč s broskvemi,
recept na broskvový koláč,
těsto na koláč,
broskvové moučníky,
kolac z broskví,
pudingový zákusek,
recept na broskvový koláč s pudinkem,
rychly broskvovy kolač,
broskve koláč,
broskve recepty,
kolac broskve,
zákusek s pudingem
Suroviny:
vejce,
olej,
cukr krupice,
pudink vanilkový,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
jogurt broskvový,
broskve,
šlehačka,
smeta-fix,
šťáva broskvová,
pudink vanilkový bez vaření,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (24)