Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bylinková vajíčka - na salát, tousty .....

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jarka skrobakova

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Ustřihneme si potravinářskou folii 30x30 cm. Krok 2: Vymažeme si hrníček olejem, do hrníčku rozprostřeme potravinářskou folii až na dno a zase vytřeme olejem folii. Krok 3: Pak nasypeme různé bylinky a vklepneme vejce a uděláme baliček, na kterém uděláme uzel. Krok 4: Do hrnce s vařící vodou vložíme balíček s vejcem a bylinkami a vaříme 4 minuty pod pokličkou. Krok 5: Za 4 minuty jsou žloutky polotekuté. Krok 6: Baliček vyjmeme a ustřihneme pod uzlem folii a vybalíme vajíčko, na které se přilepily bylinky. Krok 7: Vajíčkem můžeme ozdobit zeleninový salát, nebo dát na obložený toust. Kdo nemá rád vejce na měkko, tak samozřejmě může vejce vařit déle. Krok 8: Vejce posolíme a podáváme.

Zveřejněno 26. 8. 2012

Poznámka autorky jarka…

tato vejce připravoval J. Oliwer na TV Paprika. Mně se vajíčka moc líbily tak jsem je udělala. Krásně voní po bylinkách. A protože je folie vymazaná olejem tak se snadno odstraňuje.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pg26

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pg26

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (60)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

BILKOVAI:moc děkuji Ivetko:-K

BILKOVAI:moc děkuji Ivetko:-K

varilamyskakasicku:moc děkuji Ivi, :-K

Krásný nápad, moc hezky vysvětleno i nafoceno, hurá na to, Jaruško jsi jednička;-):-K:yes:

Já čučela jako blázen:-O, že jsem zapomněla hodnotit a komentovat:-8. To je velmi nápadité a rozhodně vyzkouším. Máš velkýho boďana;-):yes:

mysulka:děkuji Mysulko:-K

;-):yes: to je krásný nápad:-K

senky:Jani, moc děkuji za krásnou fotečku a jsem ráda, že Vám vaja chutnaly. Já budu dělat dnes večer, protože máme oslavu, uvařím to s těma bylinkama,ale asi také jako Ty 7 minut, abych to mohla dát na mísu.

Tento bezva nápad u nás dneska k večeři vyzkoušen a snězen a pochválen:-K:yes::yes: vajíčko jenom s čerstvě mletým barevným pepřem a zeleninovým salátem s jogurtovým dresinkem nemělo chybu:yes::yes: vařila jsem asi 6-7 minut. Přidávám zasloužený bod a foto jako důkaz;-):-K

suslajda:moc děkuji Haničko:-))

Nádhera, nádherná:yes::yes:+28

rebeka:Nadíčku zlatíčko moje moc Ti děkuji, že jsi vyzkoušela. Za přidané fotečky Ti moc děkuji, protože jsou překrásné. A s tím chilli to vyzkouším také:-! Já ostré mám ráda;-). Děkuji za přání moc si toho cením, že jsi si vzpomněla:-)) Udělala jsi mi velkou radost, že vaja chutnaly a moc se Ti povedly:-!:yes::yes::yes::-K

magdalenka:Magdalenko pochopila jsi určitě dobře, abych pravdu řekla tak mně se folie na hrníček přilepila. Asi ji mám moc elastickou:-)).proto jsem vymazala i ten hrnek a pak se mi už nelepila. Ale pokud budeš zkoušet tak určitě vymaž folii, protože ty bylinky pěkně rozprostřeš a pak vklepnout vajo a atd.... Moc pěkně na vajíčkách udělá ozdobu kopr a tymián.;-):-))

rebeka:;-):-D:-D:-D:-K

Bahula::-O:-O cože:-?:-? jááá:-?:-?:-O:-O copak je to můj recept:-?:-?:-//:-// Jarušce nadávej:-8 .. já nic, já rebuša:-8:-D:-D:-D:-D

rebeka:Ty jsi taková provokatérka:-D, protože někteří nemají čas jít ani na oběd:no::-K

magdalenka: já nevím.. já jsem hrnek vymazat zapomněla:-8 ale Jarušce to neříkej:-8:-D:-D a těch bylinek som dala, hádam, priveľa:-S ale zase byly MLASK:-D:-D:-D

Tie fotky sú úžasné, stále na ne pozerám...
Chcela som sa opýtať - to vymastenie hrnčeka má aký význam? Fólia sa predsa neprilepí na hrnček a potom "balíček s vajcom" sa varí vo vode. Alebo som niečo nepochopila dobre?:-O

Jaruško, tak jsem si dnes udělala tato skvěla vajíčka, jako lehký oběd na salátu, pokapaném balzamikovým krémem:-p:-p vajíčka jsem posypala chilli kořením a zasypala hoblinkami parmazánu.. skvěléééé:yes::yes::yes::yes:
a ke tvým dnešním narozeninám, na jejichž počest jsem si vajíčka udělala:-8:-D, ti přeju všecičko nejlepší:-K:-K:-K:-K a za recept posílám veliké díky:-K a pár obrázků, jestli teda nevadí:-K:-K:-K

spagetka:děkuji Ti spagetko;-)

No jen na to přijít, supééér vychytávka, vejce takto milujem :-K:yes::yes:
Bodík jsem dala? Jo už joooooo:-D:-D:-D

moc Vám všem děkuji :-)):-))

myslím,že je to super nápad ;-)

Jak vidno, ve vaření fantazie a nápady jsou bez hranic, úúúúžasný receptík +21:yes::-O:-p:-K

jarka skrobakova:Jaruško, já takhle taky, jako Maris, dělám občas zastřená vejce a s těmi bylinkami mě to fakt ještě nenapadlo. Parádní vychytávka;-):yes:

Krásný recept :-K:yes:+

Tak to je výborný nápad, který určitě využiju.:yes::-K A už se těším.;-)

paráda :yes::yes:

Krása!

Pěkné:-K

Báječný nápad:yes::yes::yes::yes::-K

moc Vám všem děkuji :-)):-))

Prima vychytávka, znám ji, už jsem ji použila u mého receptuhttp://www.toprecepty.cz/recept/14150-ryba-na-bram..., ale za bylinky navíc posílám :yes::-K

jarka skrobakova:Jarko, to je dobrá vychytávka a nápad;-) Dávám ti 14.bod:yes:

To je bezva nápad:-O:-O;-):-K

Recept se mně moc líbí :-O;-):yes::yes:

Jana Remkova:Děkuji Janičko, jsem ráda, že se Ti líbí;-)

holka ze severu:díky:-))

maris:moc děkuji Maris:-))

Anna Kocikova:děkuji Aničko:-))

Neskutečně hezký recept!! Díky za ten fotopostup!!:yes:

No tak tomuhle říkám parádní nápad !! brzy zrealizuji, tedy tímto děkuji za pěknou novinku a opravdu krásný návod. :-K

Tématické fráze:
oběd z vajíček, vajičko s toustem, vajíčko v toustu, vychytavka na ztracene vejce, tousty ve vajicku, zeleninovy salat s vajíčkem na měkko, vaření vajíček ve folii, vajíčka vařená ve folii, bylinkovesalatty, jak ozdobit vajíčka, vajíčko vařené ve folii, vajíčka oběd, vajíčko na salát, vajicka se mi libily, toust s vajíčkem recept, bylinky na salát, jak vařit vajíčka ve folii, vajíčka vařená v potravinářské folii, vajíčko na měkko s toustem, bylinky na vajíčka

Suroviny:
tymián, pažitka, kopr, rozmarýn, majoránka, vejce, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu