Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 393 kJ / 1 767 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,00 g |
Tuky | 63,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 240 mg |
Sodík | 1,40 g |
Sůl | 3,20 g |
Sacharidy | 180,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vše zpracujeme dohromady na hmotu podobnou pastelíně. Pokud lepí, přidáme prosátý moučkový cukr.
Krok 2: Barvit můžeme přidáním potravinářské barvy s kapkou vody. Použijeme na potahování dortů, výrobu kytiček, lístečků atd. Je možno ho uchovat v chladničce dobře zabalený v potravinářské folii. Pokud přece jen časem velmi ztuhne, stačí ho nastrouhat, jen si navlhčit ruce a znovu zpracovat.
Zveřejněno 30. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marcipán ze Salka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDnk
Moje poznámka
Marcipán ze Salka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDnk
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 2 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 12 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 17 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 17 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí větrníky
Nanina před 1 hodinou
Litý perník
Lenka Sedlackova před 2 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 3 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 3 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 3 hodinami
Rajská omáčka
Nikki1 před 3 hodinami
Čočka na kyselo
ivankavlastik77 před 4 hodinami
Banánová bábovka
Weer8 před 4 hodinami
Pomazánka z vepřové konzervy
RabaRoman před 5 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hahan před 5 hodinami
Tématické fráze:
výroba marcipánu,
marcipán recept,
recept na marcipán,
výroba marcipánu recept,
nepravý marcipán,
recept na výrobu potahovaného marcipánu,
recept na výrobu marcipánu,
potahovani dortu marcipanem,
cukroví z marcipánu,
cukroví ze salka,
marcipán výroba,
výroba marcipánových kytiček,
čím obarvit marcipán,
potahování dortu marcipánem video,
myš z marcipánu,
vaření salka,
marcipánové cukroví,
recept marcipán,
recepty na marcipán,
domaci vyroba marcipanu
Suroviny:
mléko sušené,
salko,
olej,
tresť mandlová sladká,
voda
Komentáře (36)
pravý marcipán je z mandlí a cukru, podíl mandlí nejméně 25% chuťově nám chutná spíš ta mléčná hmota
Potahuji úplně poprvé a tak bych to nerada pokazila.
Děkuj za odpověď.