Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušená rýže v papiňáku

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-3 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 997 kJ /
716 kcal
Bílkoviny14,00 g
Tuky1,40 g
Vláknina3,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 14 mg
Sůl0,06 g
Sacharidy160,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Přebranou a dobře propláchnutou rýži dám do papiňáku, osolím, zaliju 3,5 dl horké vody, přidám tuk a teprve až voda začne v hrnci vařit, vařečkou promíchám, hrnec uzavřu a pod tlakem na mírném plameni nechám syčet 4 minuty. Krok 2: Po ochlazení hrnec otevřu a vmíchám 2 polévkové lžíce nasekaných bylinek- pažitku nebo libeček, bazalku, někdy vmíchám steril. hrášek, nadrobno nakrájenou mrkvičku, prostě podle toho, k čemu příloha bude. Krok 3: Někdy dělám tak, že propláchnutou rýži orestuji na tuku a drobně nakrájené cibulce a pak je už postup stejný, místo soli se může dát 1/2 kostky zeleninového bujonu 2 minutky povařené ve 3,5dl vody.

Zveřejněno 3. 5. 2011

Poznámka autorky Anna Kocikova

Rebece se minulý týden tahle rýže líbila, tak tady je receptík. V papiňáku jsem našla jen sladkou verzi, jinak rýže jako příloha je zde v hodně variantách. Snad tahle rychlá úprava vadit nebude:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušená rýže v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X7Zl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušená rýže v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X7Zl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (42)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jaromira18: Jaruško děkuji:-KTakto připravená nám chutná nejvíc:yes:Vařím ji už hodně let:-8

:yes::yes: Je vynikající.:-K:-K

Navir:Ivanko,Tvůj komentář mě velice potěšil a jsem moc ráda,že se rýže povedla;-)Já už ji jinak nedělám:-)Děkuji Ti:-K:-K

Aničko, u nás rýži vaří vždycky manžel, protože já, ať dělám co dělám, ji tak dobrou nemám. Konečně jsem narazila na recept, který je SUPER a já, naprostý rýžový analfabet jsem ji uvařila tak, jak má být :yes: :-p:yes::yes::yes: UKLÁDÁM a posílám bodík :yes::yes::yes:

:yes::-K Vyborna:yes:

savlinka::-))Díky Šavlinko:-K:-K

jééé ANIČKO to je prima receptík:yes::yes::yes::yes:

Hellenna:Helli děkuji Ti:-K:-KJsem ráda,že recept zaujal:-*Já rýži připravuji jen takto.Je to hned:yes:Zrovna dnes jsem opět"rýžovala",ale bez přidání bylinek:-))

Před chvílí jsme dojedli. Rýži už nebudu vařit jinak.:yes:

xanny:Jsem ráda,že se"papiňáková"vychytávka osvědčila:yes:a za komentář i bodík děkuji:-):-K

Teda to by mě nenapadlo, vařím ji už podruhé :-p, sice bez bylinek, ale s cibulí, do které jsem zapíchala pár hřebíčků ;-). Perfektní, díky za inspiraci :-K, + bod :yes:

Moji synové rýži nikdy nejedly ,nechutnala jim ,co ji vařim tak to, už se ji naučily jíst;-)

Tématické fráze:
rýže v papiňáku, dušená rýže v papíňáku, rýže z papiňáku, jak uvařit rýži v papiňáku, vaření v papiňáku rýže, jak dlouho varit ryzi v papinaku, rýže vařené v papiňáku, recept rýže z papinaku, jak vařit rýži v papinaku, rýže pod peřinou, dušena rýze, rýže v tlakovém hrnci, jak dlouho vařit rýži, dušena rýže recept, recepty dušená rýže, vařená rýže v tlakovém hrnci, dusena riže, rize varit, cizrna v papiňáku, vaření rýže v tlakovém hrnci

Suroviny:
rýže, voda, sůl, bylinky

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu