Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrášek s mrkví na sladko

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 805 kJ /
909 kcal
Bílkoviny33,36 g
Tuky70,52 g
Vláknina5,80 g
Cholesterol 698 mg
Sodík 559 mg
Sůl1,32 g
Sacharidy32,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V kastrolu rozpustíme dvě lžíce másla a lehce zpěníme na jemno pokrájenou šalotku. Krok 2: Očistíme mrkve a nastrouháme. Jemně nastrouhanou mrkev přidáme do kastrolu, podlijeme smetanou a lehce podusíme dokud mrkev nezměkne. Až je mrkev měkká tak přidáme hrášek. Lehce provaříme. Krok 3: V hrnku mléka rozmícháme trochu hladké mouky s trochou vegety a vejci. Tím dojde k zahuštění. Kdo chce může dosladit,l žicí cukru. Podáváme s čerstvým chlebem.

Zveřejněno 14. 11. 2009

Poznámka autora Colombo65

Někomu se to může zdát zvláštní recept, ale u nás v rodině je to velmi žádaná dobrota a tzv. odpočinek od masa.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrášek s mrkví na sladko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GvYr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrášek s mrkví na sladko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GvYr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vzpomínka ze školní jídelny, ale fakt milá:-)) Velká chuťovka pro mě, ale manžílkovi tam holt chybí maso. Mě nee. Děkuju za recept:-K:-K

moooc dobré to bylo :yes:

toto je sikovna rychlovka a da sa kombinovat aj ina zeleninka :-p:yes:

Otto, taky dělávám, ale jako přílohu právě k tomu masu:-Da cukru dávám tak 1 lžíci, pak i trochu solím, ale Vegetu jsem nezkoušela;-)možná k tomu dojde podle tebe a v tom případě nebude sůl asi potřeba. Jelikož to znám a je to dobroučké dávám ti bodíka:yes:

Tématické fráze:
mrkev na sladko, hrášek, hrasek s mrkvi na smetane, mrkev a hrasek, mrkev na husto, hrášek a mrkev, hrášek s mrkví se smetanou, hrášek smrkvi, recepty mrkev na sladko, recepty mrkev na husto, hrášek recept, hrášek na husto, mrkev s hráškem na sladko, mrkva na sladko, recept hrášek, recept na mrkev na sladko, recept mrkev na sladko, mrkev hrášek recept, mrkev na sladko recept, recepty hrášek

Suroviny:
hrášek, mrkev, cibule šalotka, vejce, máslo, vegeta, smetana na vaření

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu