Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažená šalvěj

Šalvěj je bylinka, kterou od pradávna lidé využívají pro zpestření stravy i jednodušší trávení masitých jídel. Pokud chcete zkusit něco méně obvyklého, usmažte lístky v těstíčku a podávejte je jako nápaditou přílohu.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toscana

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 5 min

10 min (5 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie883 kJ /
211 kcal
Bílkoviny17,36 g
Tuky15,12 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy1,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Šalvějové větvičky opláchneme, zlehka osušíme papírovou utěrkou a necháme úplně oschnout. Krok 2: Z vajec, minerálky, soli a mouky vyšleháme těstíčko. Krok 3: Namáčíme do něj šalvěj a smažíme v horkém oleji dozlatova. Krok 4: Podáváme jako doplněk k pečenému jehněčímu, nebo vepřovému masu.

TIP: Jehněčí pečeně krok za krokem

Zveřejněno 18. 6. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažená šalvěj

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n7mp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažená šalvěj

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n7mp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Pro Rebeku:Nesmaží se jednotlivé lístečky,ale vrcholové větvičky. Jde to rychle,chuť výborná,používám často a s úspěchem.:-)

Ty bláho, to by mě nenapadlo:-O Ono by to šlo i z jiných bylinek, že? Velmi zajímavé:yes:

Piekla som jahňacinku a toto je skutočne výborný doplnok :yes: ani by ma to nebolo napadlo. Díky za recept, jednoduché a efektné. Použila som mladé vrchné stopky, takže boli mäkké :yes:;-)

interesantí recepis;-) ale ty šalvějové lístky jsou táák mrňavé.. kdo se s tím bude dělat:-S:-?:-D:-D:-D:yes::yes:

To zní velmi zajímavě, šalvěj jako řízeček;-):yes: já teda bez jehněčího:-8

Tak tento recept je:-!, nevím, musím vyzkoušet, protože jedna z bylinek, kterou mráz nezničil je šalvěj, která roste do krásy, už máme keřík:yes::-D

Tématické fráze:
šalvěj v těstíčku, salvej recepty, salvej recept, recepty ze šalvěje, smazene salvejove listy, smažené šalvějové lístky, šalvějové lístky v těstíčku, smazene listy šalvěje, salvejove listy v testicku, recepty z šalvěje, recepty šalvěj, šalvej, recept ze salveje, osmazena šalvěj, salvejove listy, recept na šalvěj, salvej top nejlepší recepty, salvej listy v testicku, recepty s šalvěj, indický sandwich v těstíčku

Suroviny:
šalvěj čerstvá, vejce, voda perlivá, mouka hladká, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu