

Smažená šalvěj
Suroviny
- čerstvé větvičky šalvěje nebo větší samostatné listy
- Těstíčko:
- 2 vejce
- sůl
- 1 šálek sycené minerálky nebo vody
- 1 a 1/4 šálku hladké mouky
Postup přípravy receptu
Šalvějové větvičky opláchněte, zlehka osušte papírovou utěrkou a nechte úplně oschnout.
Z vajec, minerálky, soli a mouky vyšlehejte těstíčko.
Namáčejte do něj šalvěj a smažte v horkém oleji dozlatova.
Poznámka od kuchařky
Výborný doplněk pečeného jehněčího nebo vepřového masa.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Smažená šalvěj
-
Pro Rebeku:Nesmaží se jednotlivé lístečky,ale vrcholové větvičky. Jde to rychle,chuť výborná,používám často a s úspěchem.
-
Ty bláho, to by mě nenapadlo
Ono by to šlo i z jiných bylinek, že? Velmi zajímavé
-
Piekla som jahňacinku a toto je skutočne výborný doplnok
ani by ma to nebolo napadlo. Díky za recept, jednoduché a efektné. Použila som mladé vrchné stopky, takže boli mäkké
-
interesantí recepis
ale ty šalvějové lístky jsou táák mrňavé.. kdo se s tím bude dělat
-
To zní velmi zajímavě, šalvěj jako řízeček
já teda bez jehněčího
-
Tak tento recept je
, nevím, musím vyzkoušet, protože jedna z bylinek, kterou mráz nezničil je šalvěj, která roste do krásy, už máme keřík