Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 434 kJ / 1 060 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,05 g |
Tuky | 31,10 g |
Vláknina | 4,31 g |
Cholesterol | 918 mg |
Sodík | 619 mg |
Sůl | 1,57 g |
Sacharidy | 73,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Priprava lilkoveho kabatku-
Lilek oloupeme a nakrajime podelne na tenci platky, mne z jednoho lilku vyslo 6 platku.
Osolime a dame odpocinout. Krok 2: Mezitim si nachystame misku, v ktere rozkvedlame 1 vajicko s cukrem a soli (proc, je v poznamce)
Tak osmahneme ty platky, odlozime na papirovou uterku. Krok 3: Masova napln-
Mlete hovezi maso, 1 vajicko, koriandr, rimsky kmin, sul a pepr promichame a nakonec pridame strouhanku a promichame znova. Krok 4: Napln Lilku-
Vezmeme maso a udelame si sulanek tak, aby vyhovoval velikostne k platkum, polozime na jednu stranu lilku a srolujeme az na konec. Krok 5: Muzeme zajistit 1-2 paratky, ja mam tak lepsi pocit, ze se to neoddela.
Takhle postupujeme u vsech platku. Krok 6: Omacka- Vsechny suroviny smichame, pockame az zacne varit a vlozime plnene kabatky a varime 30 minut
Lilek oloupeme a nakrajime podelne na tenci platky, mne z jednoho lilku vyslo 6 platku.
Osolime a dame odpocinout. Krok 2: Mezitim si nachystame misku, v ktere rozkvedlame 1 vajicko s cukrem a soli (proc, je v poznamce)
Tak osmahneme ty platky, odlozime na papirovou uterku. Krok 3: Masova napln-
Mlete hovezi maso, 1 vajicko, koriandr, rimsky kmin, sul a pepr promichame a nakonec pridame strouhanku a promichame znova. Krok 4: Napln Lilku-
Vezmeme maso a udelame si sulanek tak, aby vyhovoval velikostne k platkum, polozime na jednu stranu lilku a srolujeme az na konec. Krok 5: Muzeme zajistit 1-2 paratky, ja mam tak lepsi pocit, ze se to neoddela.
Takhle postupujeme u vsech platku. Krok 6: Omacka- Vsechny suroviny smichame, pockame az zacne varit a vlozime plnene kabatky a varime 30 minut
Zveřejněno 10. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněný lilkový kabátek v rajské omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9YQD
Moje poznámka
Plněný lilkový kabátek v rajské omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9YQD
Nejnovější recepty
Bramborové vafle
Přidáno 17. 5. 2025 05:00
Kedlubnová polévka
Přidáno 16. 5. 2025 19:25
Horký zeleninový salát
Přidáno 16. 5. 2025 16:46
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno 16. 5. 2025 11:01
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
PetuleLevandulka před 9 hodinami
Jednoduché kynuté těsto na cokoli - slané i sladké
Petranela před 9 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 10 hodinami
Plněná vepřová svíčková
Pavel2001 před 10 hodinami
Kuřecí kari po belizsku
Antonausprag před 11 hodinami
Sváteční koláčky
Koffi před 12 hodinami
Bábovka s větrníkovou příchutí
pajuska1511 před 12 hodinami
Bůčková tlačenka asi jinak
Vladatlaca před 12 hodinami
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Napalsko před 12 hodinami
Krkovička pro vítanou návštěvu
Naja2801 před 13 hodinami
Tématické fráze:
lilek v rajské omáčce,
lilek pečený v rajské omáčce,
rajiská omáčka,
lilek v rajske,
lilek rajska recept,
lilek s rajskou omáčkou,
plněný lilek v rajské omáčce,
varime z lilku,
bulgur v rajské omáčce,
hovězí líčka v rajské omáčce,
baklazan v rajske omacce,
rajiská omáčka z lilku,
lilek v rajské omáčce
Suroviny:
lilek,
maso hovězí mleté,
vejce,
koriandr,
strouhanka,
římský kmín mletý,
sůl,
pepř,
cukr,
protlak rajčatový,
voda,
cukr,
česnek,
bobkový list
Komentáře (11)
bod od mna