Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velemínská směs

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dexpre

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 745 kJ /
656 kcal
Bílkoviny106,66 g
Tuky16,63 g
Vláknina4,61 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 337 mg
Sůl0,68 g
Sacharidy18,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky a osolíme. Krok 2: Nakrájenou cibuli zpěníme v papiňáku a necháme zesklovatět. Pak přidáme mleté papriky, pepř a maso. Krok 3: Restujeme 5 minut, poté zalejem vodou (podle toho,kolik chcete mít omáčky), přidáme masox a necháme 30 min vařit. Krok 4: Po uvaření přidáme hrášek a kapii dle vaší chutě a vaříme cca 10 min. Krok 5: Pak přidáme kečup, cukr a pár kapek sojové omáčky. Krok 6: Přivedeme k varu a zahustíme (hladká mouka + voda).

Jako přílohu dáváme rýži, ale můžou být třeba i těstoviny.

Zveřejněno 10. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velemínská směs

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oQXB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velemínská směs

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oQXB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

jarda Kadic: Ano Velemín, Motorest u Krkonošského medvěda. Kuchař Jaromír Brádler a jeho červené omáčky. A to ani nemluvím o zvěřině.<3

Ve Velemine, když jsem před X lety ještě rajtoval s Tatrou pro písek, jsem se jako spousta jiných nenazrancu stavoval na oběd,a nikdy, opakuji nikdy jsem tam nedostal k jídlu něco, co by mě nechutnalo:-p:-p:-p

děkuji za kladné hodnocení :-K:-* jsem ráda, že receptík chutná :-):-):-)

Pěkný recept na fajn omáčku, posílám bodík:-p:yes:

vyborny recept!+9 si zaslouzi:yes::yes::yes:

Vařila jsem včera večer,aby dobrůtka trochu zaležela:-*Papiňák je můj veliký kamarád:yes: Simi,díky za dnešní príma oběd:-p+8:yes:Nebyla sterilovaná kápie,ale čerstvá a bylo plecko,krásné libové:-*Moc jsme si pochutnali:-ppřidávám kromě bodíku i foto;-)

Práve sme dojedli a tiež nám moc chutilo:yes:Podávala som to s ryžou a uhorkovým šalátom,neskôr pridám fotku;-)

všem děkuji a jsem ráda, že chutná :-K:-)

Včera jsem vařila a je to výborné a jednoduché děkuji za prima recept:-))

Výýýýýborné, jednoduché, zařazuji do jídelníčku.:-*

Tohle je strašně jednoduché, obyčejné, ale strašně dobré, díky ;-)

Tématické fráze:
vaříme z vepřové kýty, směs z vepřové kýty, velemínská omáčka, vaříme vepřovou kýtu, veprova smes recepty, velemínská kuřecí směs, vepřová směs v papiňáku, veleminske maso, velminska smes, kýta směs, velemínská vepřová směs, velemíská směs, varime z kyty, vaříme vepřová směs, smes z veprove panenky, vepřová kýta v papiňáku, kýta vepřová směs, na nože prima-recepty, veprova smes recept, vaříme z vepřové panenky

Suroviny:
kýta vepřová, cibule, hrášek, kapie sterilovaná, kečup sladký, pepř, sůl, masox, cukr, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, omáčka sojová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu