Roštěnky na smetaně
Suroviny
Porce: Pro kolik lidí děláte :)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 229 kJ / 1 489 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 216,86 g |
Tuky | 57,48 g |
Vláknina | 14,86 g |
Cholesterol | 464 mg |
Sodík | 570 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 22,75 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 12. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roštěnky na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RjoE
Moje poznámka
Roštěnky na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RjoE
Nejnovější recepty
Višnová pikantní omáčka k masu
Přidáno před 11 hodinami
Ciabatta bez hnětení
Přidáno před 14 hodinami
Rajčatový koláč
Přidáno před 17 hodinami
Piškotové rybízové řezy
Přidáno před 19 hodinami
Palačinky z přebytkového kvásku
Přidáno před 20 hodinami
Cuketová polévka
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lečo jako polotovar
Kaill před 8 hodinami
Babiččina čočková polévka
Cikitaka před 9 hodinami
Babiččiny kynuté buchty
AnezkaMoller před 9 hodinami
Mleté kuličky se dvěma druhy sýru pečené v troubě
ha.ry před 10 hodinami
Hamburgerové bulky (včetně celozrnné varianty)
AnnaP4 před 12 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
Tjadja před 13 hodinami
Pomazánka Šmitec
mira65 před 13 hodinami
Koláč kynutý litý s ovocem
Lidusenkaf před 13 hodinami
Pomerančový cheesecake
Jitulisek před 14 hodinami
Vepřové na paprice
Bilou před 14 hodinami
Tématické fráze:
roštěná na smetaně,
roštěnky na smetaně,
rostenka na smetane,
roštěnky v troubě,
rostenky na smetane recept,
rostenky na na smetaně,
roštěná na smetaně recept,
roštěnka s knedlíkem,
roštěnka s těstovinami,
roštěná se na smetaně,
roštěná na smetaně s rýží,
hovězí roštěná na smetaně,
roštěnky s těstovinami,
recept rostenky na smetane,
recept roštěná na smetaně,
recepty roštěná na smetaně,
roštěná a smetana recept,
hovězi roštěnky na smetaně,
svíčková na smetaně z roštěnky,
vepřové roštěnky na smetaně
Suroviny:
roštěná hovězí,
cibule,
sádlo,
zelenina,
paprika sušená sladká,
mouka hladká,
šťáva citronová,
smetana kysaná
Komentáře (8)
Jako do každého sněhu z bílků je na pěnové cukroví nejlepší pískový cukr. Sníh na pěnové cukroví ušleháme tuhý, ale ne tak, aby se srážel do hrudek.
Bílky si pečlivě oddělíme od žloutků a šledámeje ve zvláštním kotlíku (jen na sníh) nebo v kamenném hrnku. Ušlehanou bílkovou hmotu stříkáme na plech ozdobnou trubičkou, nastrčenou do seříznutého konce igelitového sáčku. Plechy pod cukroví nahřejeme a tence natřeme voskem nebo na plechy položíme papír na pečení.
Na plech stříkáme pusinky, tyčinky, kolečka i jiné ozdobné tvary a hned je pečeme v mirnější, ale přece teplé troubě, aby nabyly. V příliš teplé troubě nabudou ale ztrácejí tvar, v málo teplé nenabudou.
Po vyběhnutí je mírněji dopékáme, vlastně dosušíme, ale nevysoušíme, aby zůstaly uprostřed vláčné. Pěnové pečivo má být bílé nebo jen mírně nažloutlé.
, když si přečteš větu u přidávání fotek, i poučení na konci stránky, je jasné, že porušuješ autorská práva, prosím, odstraň ji.