Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 32 827 kJ / 7 846 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 210,90 g |
| Tuky | 604,02 g |
| Vláknina | 42,38 g |
| Cholesterol | 847 mg |
| Sodík | 37,38 g |
| Sůl | 96,10 g |
| Sacharidy | 372,23 g |
Postup přípravy
Maso osolte, opepřete a opečte na pánvi na tuku ze slaniny. Pak vyndejte maso a přidejte do misky s opečenou slaninou, do tuku dejte osmahnout cibulku dozlatova, přidejte česnek, znovu osmahněte. Krok 4: Sundejte s ohně, vmíchejte sladkou papriku a vše dejte do misky s masem a slaninou. Na pánvi osmahněte klobásu, opět na tuku ze slaniny, pak dejte klobásu do misky s ostatními věcmi. Krok 5: Do pánve vlijte polovinu vývaru, uveďte do varu a rozpusťte vše co je v pánvi přichyceno, pak vlijte také do mísy a vše řádně promíchejte. Krok 6: Do zapékací mísy rozprostřete vrstvou zelí, pokryjte masovou směsí, na to dejte rýži a jako poslední vrstvu zase zelí. Zalijte směsí mléka se zakysanou šlehačkou. Na to položte proužky slaniny s kůží, posolte, popepřete. Zapékejte nezakryté celkem asi 1 a 1/4 hodiny, po hodině zalijte zbytkem vývaru. K tomu podáváme brambory, ale s chlebem a hlavně pivem, je to moc dobré.
Zveřejněno 20. 4. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Transylvánské vrstvené zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/npD
Moje poznámka
Transylvánské vrstvené zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/npD
Nejnovější recepty
Vepřové kostky s růžičkovou kapustou
Přidáno před 9 hodinami
Jablíčka z listového těsta s plátky jablek
Přidáno před 10 hodinami
Linecký koláč s jablky a mrkví
Přidáno před 10 hodinami
Karbanátek z mletého masa pečený na zelném listu
Přidáno před 10 hodinami
Matjesový tatarák na topinky
Přidáno před 10 hodinami
Kančí řízky v hořčici
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí paštika z kuřecích jater
JanaDordov před 1 hodinou
Francouzské palačinky
káťa před 7 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
jabarka před 8 hodinami
Krémová květáková polévka
zdenioka před 9 hodinami
Jablkové řezy s ořechy a čokopolevou
káťa před 9 hodinami
Hlávkové zelí s cuketou a vepřová plec na jablkách
Sahula před 9 hodinami
Dušená plec s hlávkovým zelím
Sahula před 9 hodinami
Květákové karbanátky
Kajkajak před 9 hodinami
Kuřecí játra v skoro bramborákovém těstíčku
Sahula před 9 hodinami
Tukové rohlíky
brabjan4547 před 9 hodinami
Tématické fráze:
kyselé zelí recept,
recepty v anglictine,
jak uvařit kyselé zelí,
jak udělat domácí kysané zelí do škopku,
varene kysele zeli,
recepty z kyselého zelí,
jídla ze zelí,
proč proplachovat rýži,
recept v angličtině,
rakouské recepty,
jídla z kyseleho zelí,
marinované zelí,
jídlo ze zelí,
moravske kysele zeli,
jak udelat kysele zelí,
proč se proplachuje rýže,
recept na jídlo v angličtine,
transilvanske zeli,
jídla v angličtině,
recepty psané v angličtině
Suroviny:
zelí kysané,
maso vepřové,
slanina vcelku,
rýže,
cibule,
česnek,
paprika sušená sladká,
klobása,
bujón,
smetana zakysaná,
mléko,
sůl,
pepř
Komentáře (18)
Recept jsem přeložil z anglického originálu, autor je původem Rakušan, vařit se naučil ve Vídni od jejich moravské kuchařky Marie. Už to vypadalo, že já můžu za to, že Marie zelí proplachovala.
Ono je to tak, kuchařka je psaná v angličtině, vydaná v Americe a už to halt tak je, že recepty si čtou i lidé jinde, než ve vlasti kysaného zelí ve škopku.
Kdybyste někdy ochutnaly pravé německé zelí v Americe vyráběné, proplachovaly byste a proplachovaly, abyste se kyselosti zbavily. Krom toho každý to má rád trochu jinak, někdo kyselejší, někdo míň.
Krom toho tenhle recept není na zelí zrovna kyselé, ujišťuju, že to zelí má být chuť doplňková, nikoli hlavní.
Já už nevím jak to jinak říct, tohle není příloha k vepřovému, ale celé jídlo, s bramborami nebo chlebem jako přílohou.