"Smažený" květák bez smažení.

Suroviny 2 porce

Na těstíčko:
půl hrnku hladké mouky
2 vejce
sůl
1/2 hrnku vody
středně velký květák
strouhanka na posypání toho květáku
alobal na plech
olej na pomaštění (toho alobalu)

Postup přípravy receptu

  1. Pečící plech vyložte alobalem, nastříkněte sprejem, kdybyste pekli přímo na plechu, musíte ho pak vydrhnout.

  2. Omyjte syrový květák.
    Nechte trochu oschnout a rozdělte na růžičky.

  3. Z těstíčkových ingrediencí umíchejte těstíčko, husté tak aby na tom květáku drželo, ale zase ne jako bramborovou kaši.
    Květák namočte v těstíčku.
    Narovnejte v jedné vrstvě na plech vyložený naolejovaným alobalem.
    Posypte strouhankou a dejte péct do trouby.

  4. Jak dlouho záleží na tom jako máte troubu, prostě na správnou zlatohnědou barvu.

Poznámka od kuchařky

Toto je další varianta na smažený květák v troubě, má úplně jinou chuť než klasicky smažený.

Dále jsou možné varianty dát strouhanku do těstíčka, nebo přidat do strouhanky strouhaný sýr.

Co se fotky týče, chtělo by to ještě chvíli péct, ale už jsme měli hlad. Květák byl uvnitř krásně měkký jak má být.

Komentáře k receptu "Smažený" květák bez smažení.

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    Myslím, že to není úplně špatný nápad. A já si myslím, že tento článek je dost srozumitelný, ikdyž jsem začátěčník.

    Odpovědět

  • Drobek Drobek (autor receptu)

    Šárko, teď je, já ho přepsal.:-)

    Odpovědět

  • Šárka Šárka(neregistrovaná)

    Laďka:Nemyslím, že by tento recept byl nesrozumitelný. Naopak je úplně jasný i při běžném přečtení.

    Odpovědět

  • Drobek Drobek (autor receptu)

    Já používám jen sprej, ale nevím zda je doma k dostání:-O

    Odpovědět

  • Marta U Marta U(neregistrovaný)

    Ještě jsem zapoměla napsat,že pokládám obalený květák na suchý pečící papír a ničím nezakrývám.Dávám péct --vrch i spodek--.Jo,ještě toho oleje si naleji necelou půlku,at zbytečně nezůstává.Pokuch chybne,trošku ho doleju.Jinak fakt dobrou chut.

    Odpovědět

  • MartaU MartaU(neregistrovaný)

    Zdravím.Květák v troubě dělám možná 10 let,možná i déle.Je to fakt dobré.Já květák peču na pečícím papíře.Uvařím a obalím květák a klasika.Hladká mouka,vejce strouhanka.Dám na plech s pečícím papírem.Do hrnku--čajový-- naleju olej a mašlovačkou --na buchty-- potřu růžičky olejem a dám péct do vyhřáté trouby.To už mám naškrábané brambory.Dám péct květák a zapínám brambory,které vařím ve vodě.Je to hotové najednou .Brambory i květák.Květák má krásně zlatou barvu a nemá to chybu.Neplave to v oleji a je to najednou celý plech hotový.

    Odpovědět

  • Drobek Drobek (autor receptu)

    Tak jsem recept upravil, snad už to bude lépe srozumitelné. Spěchal jsem a nedával pozor. Omlouvám se.;-(

    Odpovědět

  • Drobek Drobek (autor receptu)

    No máte samozřejmě pravdu. Já jsem to okopíroval z mé kuchařky a tam to lidi pochopili. Někde se stala chyba, předělám.

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Jestli jsem dobře pochopila, tak květákové růžičky obalím v těstíčku z mouky, vajec, vody a soli, strouhanky (kterou můžu místo zamíchání do těstíčka posypat povrch květáku), naskládat na plech s alobalem, který je stříknutý olejovýnm sprejem a vložit do trouby na nejhořejší příčku.
    Proč mám přikrývat alobalem, když je měkký ale není zezlátlý? Spíš naopak, ne? Pokud je měkký, tak ho nepřikrývám, jen nechám zezlátnout..
    Doporučovala bych v surovinách napsat těstíčko: a pod ním ingredience.
    Olej je zřejmě myšlen na alobal, ne do těstíčka. Začátečníka to může mást, že jsou všechny ingredience dohromady. K oleji bych připsala do závorky (na potření plechu)

    Odpovědět

  • amater amater(neregistrovaný)

    fakt nechapu jak se to dela, ale chtel jsem to zkusit :no: :no: :no:

    Odpovědět

  • Laďka Laďka(neregistrovaná)

    Tento postup je pro začátečníka absolutně k nepochopení;-(. Já začátečník sice nejsem, ale dozvěděla jsem se pouze to, že květák se nevaří a dá se na alobalu do trouby úplně nahoru. Myslím, že by se měl postup předělat, abych si nemusela domýšlet, že se udělá (hustší ?) těstíčko, květák se v něm obalí a pak se posype strouhankou (obalí se v ní ?). Květák obracím (neobracím ?). Na závěr - nemyslím si, že je dobré, abych pro informace, které chybějí v receptu, který chci dělat, překlikávala do jiného receptu.

    Odpovědět

Tématické fráze: květák na plechu smažený květák bez smažení květák na plech květák v bramborovém těstíčku obalený květák květák v těstíčku v troubě květák bez smažení smažený květák v troubě dobré recepty na květák smažený květák v těstíčku smažený květák recept v těstíčku smazený kvetak smažený květák na plechu květák z trouby smažený květák z trouby obalený květák v troubě obalený květák na plechu obalený květák z trouby květák na pečícím papíru smažený květák bez tuku