Suroviny pro 1 plech
plech se zvýšeným okrajem 40 x 30 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 953 kJ / 4 052 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,58 g |
Tuky | 167,84 g |
Vláknina | 27,88 g |
Cholesterol | 468 mg |
Sodík | 356 mg |
Sůl | 0,77 g |
Sacharidy | 548,32 g |
Postup přípravy
1. způsob: ustřihneme kus pečicího papíru velikosti plechu a těsto pomocí válečku vyválíme na něm a pak přeneseme na plech.
2. způsob: papírem vysteleme plech a těsto vyválíme přímo v něm.
3. způsob: klasicky, na pomoučněné podložce vyválíme plát těsta o velikosti plechu a přeneseme ho na plech, vystlaným pečicím papírem. Druhý plát těsta rozválíme jak chceme, ale musíme docílit stejné velikosti, jako u těsta spodního. Krok 7: Připravíme krém: mléko uvedeme do varu. Zvlášť v míse ušleháme žloutky s moukou. K této směsi přilijeme vařící mléko, přidáme cukr, prošleháme metličkou a zjemníme přidáním smetany. Nevaříme. Krok 8: Ořechy dáme do mikrotenového pytlíku a potlučeme paličkou na maso. Na plát vyváleného těsta rozložíme s odstupy plátky hrušek. Poházíme ořechovou drtí, přelijeme polovinou krémové zálivky. Krok 9: A nyní na takto připravené těsto s tím vším, přeneseme druhou část vyváleného těsta (viz foto postup). Do propadlin dáme zbývající hrušky a dále postupujeme stejně, jako u spodní vrstvy, tzn. poházíme ořechy. Krok 10: Polijeme zbývajícím krémem a vložíme do trouby. Pečeme 40 minut při teplotě 170 °C.
Zveřejněno 15. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Listové řezy s pošírovanou hruškou ve smetanovém krému
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DW1y
Moje poznámka
Listové řezy s pošírovanou hruškou ve smetanovém krému
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DW1y
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 1 hodinou
Panenka v kopru
Přidáno před 2 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 11 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 6 minutami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 15 minutami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 41 minutami
Kulajda z cukety
Romana20 před 1 hodinou
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 1 hodinou
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 2 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 3 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 3 hodinami
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 4 hodinami
Tématické fráze:
listové těsto s hruškami,
recept na bohatství makový dort,
řezy s hruškami,
listove kremove řezy,
krém do listového těsta,
rez na listech hrušky,
krém do listových řezů,
listové těto,
makový dort recept na bohatství,
lístové řezy,
pošírovat,
strudl s hruskama,
listove testo hruskama,
listove testo hruskama,
všechny recepty ládi hrušky listové řezy,
rozmražení listového těsta,
hruškové řezy z listového těsta,
krem na listové těsto,
listové řezy s hruškami,
kremove rezy s hruskami
Suroviny:
těsto listové,
hruška,
víno bílé,
cukr krupice,
badyán,
šťáva citronová,
mouka hladká,
žloutek,
mléko,
smetana,
cukr krupice,
ořechy vlašské
Komentáře (43)
Jen jsem pekla na 180st, zdálo se mi, že při nižší teplotě se dlouho nic nedělo...
vcera vecer upeceno, dnes uz temer snezeno. Velky uspech, posilam bodik i pusu
+
díky i tobě, Otto
Kde já jsem ty hrušky kurňa viděl, že by ve Vl...
A teď vážně - velmi mňamózní foto
suslajda: díky.. však mě to stálo nervy a hlavně čas.. zdravím maximálně
AniCiz: Anízku, díky
a všem díky