Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduchý štrůdlík, nejen pro Naděnku

Takový vymazlený štrůdlik určitě udělá radost nejen Naděnce! Voňavá náplň i osvědčené těsto se spojí v chuťový požitek. Příprava a čekání na vychladnutí štrůdlu vytaženého z trouby se určitě zúročí v pochvale strávníků!

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

yanull yanull

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 kusy

3kusy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 305 kJ /
1 985 kcal
Bílkoviny36,50 g
Tuky105,00 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy219,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mouky, sádla, špetky soli a vody zpracujeme hladké těsto a dáme ho na chvíli odpočinout pod nahřátý hrnec. Krok 2: Mezitím si nakrájíme jablka na slabé plátky, nepouští tolik šťávy jako strouhaná. Krok 3: Těsto rozdělíme na 3 díly a z každého vyválíme obdélníkový plát. Každý plát posypeme jemně strouhankou, poklademe jablky, posypeme kořením, cukrem, rozinkami, ořechy a můžeme i trošku pokapat rumem. Krok 4: Zavineme do klasického závinu a nepotřený upečeme zhruba 35 minut na 180 °C. Krok 5: Po upečení, ještě horký, potřeme rozpuštěným máslem s rumem a pocukrujeme.

TIP: Jablečné záviny

Zveřejněno 27. 9. 2012

Poznámka autorky yanull

Protože Strakonické štrůdle se tu setkaly s velmi kladným ohlasem, rozhodla jsem se zveřejnit ještě další, náš oblíbený. Nesnažte se, prosím, nahradit sádlo máslem, ani jiným tukem, protože díky sádlu je tento štrůdl křehký a hezky voní. Nakonec uvidíte sami, pokud ho vyzkoušíte. S kávou nebo čajem hezky provoní vaše příbytky a je vhodný na příjemné podzimní večery.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Wo8v

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Wo8v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jsem na rozpacích ...:-(( , ale přeci to nevyhodím ... :-O

:-K Aničko :-K, ani nevíš, jak jsi mne potěšila, že jsi ten receptík vyzkoušela, nádherné fotečky, už z nich je vidět, jak je štrúdlík křehoučký:-p, zkrátka, jsi šikulka a pro mě je to čest:-8, že právě Ty jsi upekla. Moc děkuji a nechte si chutnat:-K:-):yes:

Jaňulko,po vyškvaření sádla jsem neodolala a vyzkoušela Tvé štrůdlíkové těsto.Moc krásně se s ním pracovalo a těsto je po upečení nádherně křehounké:yes:Já osobně dávám raději jablíčka nastrouhaná na hrubém slzičkovém struhadle(mám jistotu,že mi štrůdlík při balení neprdne:-8)vždycky přebytečnou šťávu vytlačím.Také raději podsypávám nadrcenými piškoty a místo rumu hodně pokapu rozpuštěným máslem.Pak zavinu,pečící podložku lehce potřu studenou vodou a štrůdlík jako Ty po upečení potírám máslem:-p
Na záviny mám své oblíbené domácí listové těsto a jsem ráda,že mohu k němu zařadit i to Tvé,protože jsem s ním velice spokojená;-)
Děkuji Ti za něj:-K:-K:-KBodík šel už posledně,tak dnes pár fotek:-)

maris::-8 no ne že bych proti tomuto rcp něco měla, potažmo, když má takový název:-8:-D, ale ty strakoničáky jsou prostě úúúžasné:yes::yes: včera jsem je opět vinula:-8:-8;-):yes:

rebeka: Rebi - jak řekneš - tak bude;-):-D:-))

maris: jednoznačně "strakoničáky":-8:-D:-D:-D:yes::yes: ty jsou:-p:yes::yes::yes::-8

maris:Maruško:-K, toť dilema opravdu je;-):-), ale co zkusit v poloviční dávce obě těsta a pak bys porovnala a nás o tom informovala:-);-):-p:-K

yanull: dnes jsem se chystala na Tvé Strakonické štrudle a teď mám dilema, co vybrat:-), ani já nepochybuji, že i tento štrúdlík bude vynikající:-p;-):yes:+7

magdalenka:Magduško:-K, Tobě, i všem ostatním děvčatům moc děkuji a těším se na vyzkoušení:-):-K

yanull: o skvelom výsledku nepochybujem...máš tu všetko dobré veci...:yes:

vypadá zajímavě,zkusím:-K

1974andrea:no, tak není co řešit;-):yes:

yanull:To já zas porumíkuju:-D, ale s těma ořechama budu muset teda počkat;-)

Tématické fráze:
frgalova buchta, jednoduché záviny, strakoničáky recept, strakoničáky, strakonický štrúdl od yanull, nahřatý hrnec, záviny rcp, recept na domaci krehoucky strudl

Suroviny:
mouka hladká, sádlo, sůl, voda, jablko, skořice, cukr krupice, rozinky v rumu, ořechy vlašské, strouhanka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu