Suroviny
Porce: 1-2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 359 kJ / 564 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,64 g |
Tuky | 1,56 g |
Vláknina | 16,48 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 34 mg |
Sůl | 0,04 g |
Sacharidy | 112,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji v tlakovém hrnci mírně osmažíme cibuli a na ni přidáme očištěné, nakrájené václavky. Chvíli restujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, zalijeme asi 2 dcl vody a dusíme cca 15 minut.
Krok 2: Podušené václavky dáme do zapékací misky, přisypeme sáček omyté rýže, nebo půl hrnku jakékoliv oblíbené rýže, přidáme zeleninu a zalijeme 1 a půl hrnkem ochuceného vývaru, nebo vodou, ale přidáme kousek masoxu.
Krok 3: Pečeme v troubě do vyvaření vody, až rizoto mírně zrůžoví. Můžeme posypat sýrem. Konzumujeme se zeleninovým salátem.
Zveřejněno 7. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rizoto z václavek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y2JW
Moje poznámka
Rizoto z václavek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y2JW
Nejnovější recepty
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 44 minutami
Pomerančový pohár
Přidáno před 58 minutami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 1 hodinou
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 3 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Přidáno před 4 hodinami
Plněná kuřecí prsa s těstovinami
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 1 hodinou
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 2 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 3 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 3 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 3 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 4 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 4 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 4 hodinami
Veselý kuřecí plátek
Leren před 4 hodinami
Tématické fráze:
jedlé houby václavka recepty,
mražené václavky,
jak vypadá houba václavka,
vaclavky mražené,
smažené václavky,
václavky recepty,
rizoto s vaclavkami,
václavkové rizoto,
vaclavky rizoto,
jak vypadá václavka,
václavka,
tepelná úprava václavek,
recepty z vaclavek,
vaclavky recept,
václavky s rýží,
úprava václavek,
smažené rizoto,
jedlé houby václavka smaženice,
recept vaclavky,
recepty s václavek
Suroviny:
houby václavky,
rýže,
zelenina,
cibule,
sůl,
pepř,
kmín mletý,
vývar,
sýr tvrdý,
olej
Komentáře (16)
Jani,vypadá to moc hezky
Jana Mašindová: Máš asi pravdu, ale tady u nás jsou houby pořád ještě málo, jsme rádi, když nějaké najdeme a šetříme si je třeba na Vánoce, my děláme houbovou polévku. Václavek je poměrně dost, krásně voní, tak proč je nezkusit do rizota?
Ja mám jednoduchý soôsob na rizoto. Udusím huby (hocijaké) na cibuli, neskôr pridám zeleninu, solím, korením atď., vodu nechám odpariť. Ryžu zvlášť uvarím vo vode v inom hrnci. Scedím a vsypem do zmesi húb a zeleniny. Ale ja si vždy všetko zjednoduším...