Suroviny
Porce: ...podle toho do jak velkých sklenic zavaříte...
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 037 kJ / 726 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,50 g |
Tuky | 8,00 g |
Vláknina | 1,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,71 g |
Sůl | 16,75 g |
Sacharidy | 161,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Svaříme vodu s cukrem, octem a solí.
Krok 2: Odebereme trochu nálevu, vychladíme, rozmícháme v něm hořčici, přilejeme ke zbytku a znovu převaříme.
Krok 3: Tímto nálevem zaléváme buď celé malé okurky, nebo výborné jsou ty veliké, co zůstanou omylem na záhonku, rozřízlé podélně na čtvrtky.
Krok 4: Do každé skleničky dáme snítku kopru a stroužek česneku.
Krok 5: Nakonec necháme 20 minut při 80 stupních sterilovat.
Zveřejněno 14. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Okurky v hořčicové marinádě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wn5g
Moje poznámka
Okurky v hořčicové marinádě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wn5g
Nejnovější recepty
Kuřecí maso s dýní, pórkem a smetanou.(vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 2 hodinami
Kuskusový salát s grilovanou zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
Papriky plněné lečem
Přidáno před 6 hodinami
Krémová květáková polévka s mrkví a smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Mirabelková marmeláda
Přidáno před 22 hodinami
Zelenina po čínsku s hlívou a shitake
Přidáno 11. 8. 2025 09:42:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemný boršč
Kajkajak před 8 minutami
Buchtičky s krémem
Titto10 před 32 minutami
Kuřecí jogurtové placičky
MiskaM před 1 hodinou
Rajská polévka III
Penkapa před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
Dagmarak před 3 hodinami
Hořčicové brambory
Entony před 3 hodinami
Žebírka BBQ
dastymisa před 6 hodinami
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Klivan před 16 hodinami
Tématické fráze:
sterilizace okurek,
sterilizované okurky,
sterilizování okůrek,
recept na okurky,
recepty na okurky,
okurky,
jak dlouho sterilovat okurky,
jak dlouho sterilizovat okurky,
čočkofazole,
jak udělat kvašáky,
jak sterilovat okurky,
okurky jinak,
okurky recepty,
sterilizování okurek v troubě,
koupím okurky,
recepty okurky,
sterilizace okurek v troubě,
recept na kvašáky,
sterilizovane okurky recept,
okurky naložené v hořčici
Suroviny:
okurky sterilované,
voda,
cukr,
ocet,
sůl,
hořčice plnotučná,
kopr,
česnek
Komentáře (56)
Jinak já to taky vyzkouším, ne na všech, ale abych prostě vyzkoušela, jestli nám bude chutnat
Letos manžel koupil okurky takové kráné 5-7mm velké,tak jsem dělala celé a z těch větších jsou podélné řezy
Bodík šel už minule,škoda,že nelze bodovat vícekrát
Chuť týchto uhoriek je veľmi dobrá! Takže, ak začnem onedlho zavárať, určite aj tieto.