Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelné závitky s rýží

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 kJ /
4 kcal
Bílkoviny0,01 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Listy zelí vložíme do vařící vody a vaříme cca 5 minut. Na másle a kmíně podusíme jemně pokrájené, osolené houby a cibulky. Krok 2: Když jsou měkké, vmícháme je do uvařené rýže, přidáme tymián a směs dochutíme. Na vychladlé listy rozdělíme rýžovou směs, zavineme a upevníme špejlí nebo jehlami na maso. Krok 3: V pánvi rozehřejeme olej a závitky zprudka opečeme. Podlijeme trochou vývaru (vína) a dusíme do změknutí zelí. Šťáva by se měla vydusit.

Zveřejněno 19. 8. 2009

Poznámka autorky maris

Podáváme s čerstvou zeleninou a studenou zeleninovou omáčkou, např. s Lutenicí a s bagetkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelné závitky s rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D9An

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelné závitky s rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D9An

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tak tohle je taky určitě dobrota. V mrazáku mám houby, tak proč to nezkusit:-?:-p Sice zelí nebude mladé, ale na chuti určitě neubere:-8:yes:

Pejli, dík :-8. Mám Olympus SP 550, jsem s ním moc spokojená, jen ještě kdybych uměla používat všechno , co umí. Je o moc chytřejší a šikovnější než já ;-(:-)):-))

co máš Maris za foťák, že máš tak úžasné fotky!?:-O z počítače by se dalo rovnou jíst:-8, jak je živá ta fotka :yes:

Moc hezké fotky a také výborný recept:yes:+

magdalenko, měla jsem jasmínovou rýži, ta je trochu lepivá, tak to drželo, ale závitky jsem měla spíchnuté špejlí :-)

Maris, krása! Zajtra na to idem, ale mám iba šampiňóny...nedávaš do náplne vajce aby to nejak držalo pokope?

Vypadá to luxusně:-!:yes: I když tam není masóóó.:-D

:yes:+:-)):-)) Na to nejde nic jiného říct.

Děkuju všem :-8:-8, Jani, tak takhle vůbec nemluv, obě máte krásné fotky a někdy se holt něco povede víc, něco míň, záleží na tom, jak je jídlo fotogenické a zelí asi bude :-D:-D:-))

spagi, myslím, že se můžeme jít vycpat s našimi fotkami, podle maris:-)), kdeže já bych tohle zachytila!! Nádhera a plusík, maris a ten recept vypadá s houbami, tymiánem, vínem opravdu skvěle a zajímavě.;-):yes:

nech je ako chce ...biely porcelan, je biely porcelan, ja milujem ten babickovsky s jemnymi kvietockami, alebo jemnuckymi bodkami....ale biely je vzdy tak...aristokraticky...maris prekrasne

Dělám, je to výborné a Maris to ještě nafotila ...;-):-p:yes::yes:

Tématické fráze:
zelné závitky, zelny zavitek, recept na zelné závitky, recept zelné závitky, závitky s rýží, babicovy dobroty zelne zavitky, zelny zavitky, jarní závitky s rýží, lutěnice recept, závitek s rýží, zelne zavitky recept, zelne zavitky s ryzi a masem, cinske zelne zavitky, zelný závitek recept, závitky ze zelného listu, recepty zelné závitky, jarní zavitky, babicovy dobroty jarní závitky, smes na závitky, top recepty zelné závitky

Suroviny:
zelí hlávkové, rýže, houby lesní, cibulka jarní, máslo, tymián, kmín celý, sůl, pepř, vývar zeleninový, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu