Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z bramborové kaše s uzeninou

Hodnocení receptu je 4,6 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 233 kJ /
295 kcal
Bílkoviny32,36 g
Tuky17,89 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 545 mg
Sodík 972 mg
Sůl2,24 g
Sacharidy1,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle si orestujeme šunku s pokrájenou lahůdkovou cibulkou a uvaříme 1 vejce natvrdo. Krok 2: Zbylou kaši zředíme vodou, dáme vařit, přidáme majoránku, kopr, osolíme, přidáme orestovanou šunku s cibulkou a nalijeme smetanu-povaříme, vypneme. Krok 3: Žloutek si rozšleháme a nalijeme ho zvolna do hotové polévky, přidáme petrželku a pokrájené vajíčko natvrdo, zjemníme kouskem másla.

Zveřejněno 20. 8. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Kaše mi zbyla z oběda a nebylo jí k čemu dát a lítost nad ní mě donutila vymýšlet. Polévka je tak dobrá, že jí budu mnohokrát opakovat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/59XR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/59XR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Od včerejšího oběda mi zbyla kaše, tak bude tato polévečka a zároveň jí jdu připomenout;-)

Polévka je výborná...:-p;-) Od včerejška mi opět zbyla bramborová kaše, vše ostatní bylo doma, takže uvařit bylo dílem okamžiku. Dokonce jsem spotřebovala i zbylé rozšlehané vajíčko od včerejšího potírání pečiva ;-).
Jen jsem nedávala majoránku, nějak mi s tím koprem nešla dohromady...
Posílám obrázky a bod. :-K

Hned jdu vařit. Je to výýýýýborný nápad!!!:yes::yes::yes::yes::yes:;-)

dělám podobnou, moc dobrá:-p:-p, klidně bez šunky. Bibi, bodík je jasnej:yes:

Bibinko, dávám ti pořádnýho plusíka, taky jí takhle podonně dělám už léta a vím, že je moc dobrá, a vidíš , tady chyběla:yes::yes: +

Bibinko, moc dobrá polévka:-) Já takto dělávám občas česnečku, jen umíchané brambory ředím zcezenou vodou z uvařených brambor.Ale takto je to moc dobrý tip, jak upotřebit zbylou bramborovou kaši. To mne teda nenapadlo a to se mi moc nestává, že bych něco neupotřebila, jen tu zbylou kaši jaksi ne:-)... teď už ji dělám raději tak akorát :-)Bodík:yes:

Láska k blížnemu by v tomto prípade bola láska k stravníkom, pretože ich nenechá zahynúť hladom, napriek tomu, že Bibi má k dispozícii iba trocha zemiakovej kaše...ja zbytok kaše vyhadzujem alebo dám do lángošov, ale toto oceňujem! Osobne by som nemixovala kôpor s majoránkou, to je môj problém, ale inak určite skvelé! takže +

Někdy je potřeba vyčistit lednici a nad zbylou bramborovou kaší je třeba se slitovat neboť láska k bližnímu, v tomto případě ke kaši, je nade vše. Prima recept. :-D:-D:-D::yes:

Tématické fráze:
zbylá bramborová kaše, co se zbylou bramborovou kaší, bramborova kase recept, recepty z bramborové kaše, včerejší bramborová kaše, bramborová kaše s uzeným, polévka ze zbylých brambor, jak upotřebit bramborovou kaši, co uvařit z bramborove kaše, bramborová kaše video, polévka s bramborovou kaší, bramborové polévky, co že zbylou bramborovou kaší, brmborová polevka z brambor.kaše, bramborová polévka s uzeným, co uvařit ze zbylé bramborové kaše, recept na bramborovou polevku, recepty ze zbylé bramborové kaše, top recepty.cz polevky, brmborová kaše

Suroviny:
kaše bramborová, šunka, máslo, vejce, žloutek, smetana 33%, cibulka lahůdková, majoránka, kopr, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu