Postup přípravy
Krok 1: Kuchyňsky upravenou rybku si vyfiletujeme (shora naříznout k páteři, pak pokračovat podél kostí a totéž z druhé strany). Vzniknou nám 2 krásné filetky z každé rybičky. Každý osolíme, okořeníme.
Krok 2: Pekáč vymažeme olivovým olejem, poklademe rybkami, na každý dáme poctivý kousek másla a dáme péct.
Krok 3: Trochu podlijeme a pečeme nejprve asi půl hodiny pod alobalem nebo poklicí, pak sejmeme a dopečeme kůrčičku (lepší je péct déle a mírně, aby změkly kosti, jsou dost odolné).
Krok 4: Podáváme s farmářským salátem (okurka, paprika, cibule, rajče, farmářský dresing). Dobré je i s bramborovou kaší.
Zveřejněno 10. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená bílá ryba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7V0B
Moje poznámka
Pečená bílá ryba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7V0B
Nejnovější recepty
Kančí řízky v hořčici
Přidáno před 2 hodinami
Dýňové krekry z kvásku
Přidáno před 3 hodinami
Strouhané řezy
Přidáno před 4 hodinami
Plněné dýňové buchty
Přidáno před 4 hodinami
Černé fazole s rýží a paprikou
Přidáno před 5 hodinami
Bramborový koláč "Co dům dá"
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na hořčici a barevném pepři
Romecka7 před 33 minutami
Šlehačková buchta
hliboka před 37 minutami
Dýňová polévka se smetanou
Shiki před 58 minutami
Vynikající langoše
Magdalena.Dobromila před 1 hodinou
Guláš z divočáka s hrnkovými knedlíky
Zabakcb před 1 hodinou
Kanellbular - skořicové šneky
Jitinka před 2 hodinami
Květákové karbanátky s anglickou slaninou a sýrem
Ivcatkoo před 3 hodinami
Bulgur s kapustičkami a kořenovou zeleninou
Glapet před 3 hodinami
Kuře na zelí
[email protected] před 4 hodinami
Kvasové krekry se sezamem
janatka před 4 hodinami
Tématické fráze:
bila ryba,
pečena ryba,
co je to bílá ryba,
bila ryba recept,
recept na rybu karas,
pecena ryba recept,
pecena plotice,
recepty na ryby karas,
bila ryba recepty,
bila ryba, recept,
ryba karas,
bile ryby,
recept na pečenou rybu,
jak upect rybu,
ryba plotice,
co je bila ryba,
recepty z bílých ryb,
pečené plotice,
www recepty z karase,
plotice pečena
Suroviny:
plotice,
sůl,
pepř,
kmín celý,
česnek,
máslo,
olej olivový
Komentáře (6)
p.s. příště doporučuju opravdu jen tak obalit a usmažit filetky. Pokapat něčím ostrým (tabasco) a super mega grundle jsou na světě
Jinak bílé ryby dělám docela často (v sezóně, když nachytám), většinou do salátu nebo smažené jako řízečky. A zjistil jsem jednu zvláštnůstku, tyhle ryby jsou dobré jen malé, vytáhl jsem 45 cm dlouhou plotici, váha přes kilo a bylo to velmi nedobré maso. Na tolik, že zbytek oběda dojedly naše kočky :)