Pařížský krém
Lahodný pařížský krém bývá oblíbenou součástí moučníků, cukroví, pohárů a dalších laskomin. Na přípravě není nic složitého, základ je ovšem potřeba připravit den předem. Následující den již může zazářit na vašich dezertech.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 458 kJ / 5 368 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,25 g |
Tuky | 421,50 g |
Vláknina | 39,50 g |
Cholesterol | 1,14 g |
Sodík | 188 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 329,50 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pařížský krém
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4QJV
Moje poznámka
Pařížský krém
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4QJV
Nejnovější recepty
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 6 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 11 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 11 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 11 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajčatový salát s majonézou
Darwin před 7 minutami
Tatarák z buřtů
Slavista62 před 4 hodinami
Hlávkový salát se škvarečky
Frana74 před 4 hodinami
Královská cukeťačka
trdlo před 4 hodinami
Polévka z růžičkové kapusty s klobáskou
oligarda před 4 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
LiborC před 4 hodinami
Jarní pomazánka s vejci
Slavista62 před 4 hodinami
Pikatní polévka z červené čočky
Kajkajak před 4 hodinami
Brokolicová polévka s vločkami
Suzy8 před 4 hodinami
Kuřecí čína
Josef-bartak před 5 hodinami
Tématické fráze:
pařížský krém,
pařížský krém recept,
recept na pařížský krém,
pařížský krém do cukroví,
paříšský krém,
parizsky krem ze slehacky,
parisky krem,
parizsky krem-recept,
pařížský krém na dort,
parizky krem,
pařížská šlehačka recept,
těžký pařížský krém,
krém,
recept pařížský krém,
krém na pařížské rohlíčky,
parisska slehacka,
parizsky krem z parizske slehacky,
nejlepší pařížský krém,
krém z pařížské šlehačky,
těžká pařížská šlehačka
Suroviny:
smetana ke šlehání,
cukr krupice,
kakao,
čokoláda na vaření,
máslo
Komentáře (58)
Je vidět, že kdysi se učili dělat pořádné věci z pořádných věcí. Moc děkuji.
OPRAVDU
právě že nezmrzlo :(
no budu to ještě zkoušet, díky za odpověď :)
P.S. dá se krém šlehat hned ten samý den, když vychladne? jakože nenechat ho "odpočinout" přes noc v lednici.
...tady je každá rada drahá
Tady tomuto se od nepaměti říká pařížská ŠLEHAČKA - těžká (akorát zde je uvedeno, nevím proč, 2x víc tuku-másla)
Nenapadá mě nic jiného, než že jestli vám to náhodou v lednici nezmrzlo?
když jsem ho dělala poprvé, tak se na druhý den po vychlazení nádherně vyšlehal. na podruhé se nevyšlehal vůbec a když jsem dělala krém nyní, tak sice po vychlazení šel trochu vyšlehat, ale okamžitě se srazil, prostě po cca 10 sekundách šlehání už byl sražený.
přitom jsem vše dělala přesně podle návodu. tak nevím, čím to může být. může mi někdo prosím poradit, co by mohlo být špatně? teplota surovin, rychlost otáček šlehače atd... ? děkuji za rady
Mnohokrát předem děkuji za radu.
Ahojky, prý se pod marcipán nedělá, ale já s tím nesouhlasím. Já to dělám nejčastěji takhle a nikdo si ještě nestěžoval
Jinak krém dělám pravidelně podle receptu, a opravdu prvotřídní! Díky !