Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Halušky se zelím

Objevte tradiční chuť slovenských halušek se zelím. Tento sytý pokrm kombinuje jemné bramborové halušky s dušeným kysaným zelím. Ideální volba pro milovníky vydatné domácí kuchyně.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 670 kJ /
3 028 kcal
Bílkoviny47,98 g
Tuky171,42 g
Vláknina28,20 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 3,26 g
Sůl8,00 g
Sacharidy310,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zelí nastrouháme najemno. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, osmahneme na ní nakrájenou cibuli. Přidáme nastrouhané zelí, osolíme, opepříme a na mírném ohni za občasného míchání podusíme asi 15 minut. Krok 2: Brambory nastrouháme, přidáme mouku a sůl a vypracujeme těsto. Těsto nesmí být řídké, musí pevně stát. Krok 3: Do vroucí osolené vody házíme těsto přes struhadlo s velkým otvorem. Když noky vyplavou, scedíme. Necháme okapat a vmícháme do podušeného zelí.

Zveřejněno 15. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Halušky se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y7kW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Halušky se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y7kW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Měli jsme dnes k večeři a bylo to moc dobré, děkuji za inspiraci :-) :-K

satelit: Zemiaky sú surové. Múku dávajte postupne, koľko jej pridáte, závisí od vodnatosti zemiakov. Zimné odrody majú málo vody, tak by mala stačiť múka uvedená v surovinách. Preto sa aj u nás nerobia halušky zo skorých zemiakov.;-)

tejaja: Děkuji za odpověď. Ještě prosím, uzená slanina, myslíte tím Anglickou slaninu nebo špek?
Já bych myslela špek, protože voní, anglická je nevýrazná. Je to tak?

satelit: určitě syrové;-)ale autorka jistě odpoví!!!U nás se doma dělaly vždy ze syrových brambor;-)

Ještě jsem halušky nedělala, prosím, ty brambory mají být syrové nebo vařené? Chci je zkusit. Díky moc.

Uděláno, spapáno a ještě zbyly 2 porcičky, takže foto přidám. Dobré, je fakt, že já radši s kyselým zelíím, jenže hlávkové bylo koupeno na salát a jaksi... no odcházelo noooo, takže jsem zužitkovala takto a dle muže, zeťáka, dcery i mamky prý výborné. Jo podle mě taky mňam :-D:-D:-D:-p:-p:yes::yes:

Jamajka: do halušiek ocot? :-O A čierne korenie predsa v recepte máte :-D;-);-)

Suprové dnes jsem je dělala :yes::yes: jenom jsem si tam přidala nakonec ocet a pepř. Výborný recept DĚKUJI.:yes::yes::yes:

Halušky jsou vždy :-p+8:yes:

;-) Lukasinko, kdybych v Americe měl vařit jen z polohrubé nebo hladké mouky, teda tam kde to recept vyžaduje,;-(, měli bychom po dvaceti pěti letech tady pěkný hlad. Děláme vše, tedy i houskové knedlíky, z "all purpose flour" teda z "mouky na všechno". Když na všechno, tak na všechno. Neboj se a vraž tam co máš.:-8
Pokud se halušek týče, nevěřím že by se ti podařilo zkazit tuhle dobrotu, za kterou zasloužený bod přidávám a taky to tisknu do mé sbírky receptů.:-K

Tejajo moc dekuju za radu. Zkusim to a uvidim...kdo nic neriskuje, nic neziska, ze :-D

Lucasinka, to závisí od toho, aká je tá múka. Z hladkej múky môžeš kľudne urobiť tiež, len jej daj viac, aby si mala hustejšie cesto a počítaj s tým, že halušky budú mäkšie. Ale to nie je na závadu, niekto má radšej takéto halušky. Ale vravím, zahraničné múky zvyknú bývať iné ako naše, kľudne urob, nič nepokazíš. ;-) Pre skúšku hoď do vody zo 3 halušky a pozri, či sa ti nerozsypujú, ak áno, podľa toho dosyp ešte múku. :yes:;-)

Halusky zboznuju, ale v UK neznaji polohrubou mouku, takze jsem je uz pres pul roku nemela. Myslite, ze by se neco zkazilo pouzitim hladke mouky?

Halušky milujeme, manžel dělá z kysaného zelí, tak já zkusím takto. Moc hezké!

Tejajo, halušky dělám a máme je moc rádi.:-p Z hlávkového jsem to ještě nedělala a určitě to vyzkouším. ;-):yes: +4

Halušky mám ráda také s čímkoli, i s dušeným hlávkovým zelím:yes:+3

Tématické fráze:
halušky se zelím, recept halusky se zelim, halusky se zelim recept, recept na halušky se zelím, halušky z mouky, halužky, bramborové halušky se zelím, halusky recept, halušky recept z mouky, halušky ze zelím, halužky se zelím, recept na halužky, halušky z mouky recept, recept halušky, recepty halušky se zelím, halušky, halužky recept, recept na halusky, halušky z hladké mouky, top recepty halusky

Suroviny:
brambory, mouka polohrubá, sůl, cibule, pepř černý, zelí hlávkové, slanina uzená

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu