Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pravý marcipán

Postavičky, zvířátka nebo kytičky, tím vším můžeme ozdobit nejen dorty a sladké pečivo. V základu je tvoříme z marcipánové hmoty, kterou si lehce připravíte doma podle našeho receptu. Zároveň můžete hmotu i obarvit.

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 028 kJ /
1 202 kcal
Bílkoviny24,30 g
Tuky57,03 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 67 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy141,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mandle spaříme, oloupeme, trochu osušíme a nastrouháme. Nastrouhané ještě umixujeme, aby byly opravdu jemné. Spojíme s cukrem a trestí rozmíchanou v troše vody, případně s bílkem. Krok 2: Vytvarujeme těsto, které buď použijeme přímo na různé tvary, nebo jím zdobíme dorty, pečivo atd. Můžeme libovolně přibarvit. Krok 3: Myšky: ouška tvoříme z půlených mandlí a ocásek z provázku přilepíme čokoládou.
Ježci: půlku ježka ponoříme do čokolády a obalíme se strouhané čokoládě nebo čokoládové rýži.

TIP: Jak na pravý marcipán - návod

Zveřejněno 14. 12. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pravý marcipán

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxkp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pravý marcipán

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxkp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (38)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dělala jsem trochu jinak, 200 g mandlí-200 g cukru-1 bílek-troška medu, a vyšlo to skvěle, víc jsem modelovala v ruce než rozvalovala na placku. Barvila jsem část kakaem a část práškem z červené řepy.

Na čierno som farbila rozdrveným živočíšnym uhlím...:-))

Kiki: někde, již nevím kde, jsem si opsala následující:
Barvení marcipánu:
Na obarvení 100 g marcipánu lze použít:
:-p na tmavě hnědou - 1 zarovnanou kávovou lžičku kakaa
:-O na žluto - kurkumu
;-) na zeleno (růžovo)- 1-2 balíčky zeleného (červeného) Cukrárenského želé Dr.Oetker - použijeme přímo prášek, želé podle návodu NEpřipravujeme.
Nezkoušela jsem to !!!

tereza: Můžeš použít ořechy, akorát už to nebude marcipán ;-)a také to bude mít hnědou barvu a těžko to obarvíš. Ale můžeš to pak využít zase i jinak např. http://www.toprecepty.cz/recept/2675-orechove-korn...

muzeme misto mandli dat orechy???:-?www.toprecepty.cz

konecne neaky marcipan bez susenyho mleka :yes::yes::yes::yes::yes:

Kiki: S barvivy je potíž. Buď si můžeš koupit v drogerii sáčkovou barvu - obr. např. u http://www.toprecepty.cz/recept/6542-marcipan-z-ma..., nebo každý obchod s cukrářskými potřebami nabízí gelové barvy, které jsou podstatně dražší. Každá potravinářská barva ale je v marcipánu cítit. Proto je nutné jí dávat co nejméně, řádným zpracováním se hmota vždy dobře probarví. Vždy si jí rozdělávej jen v kapce vody a postupně hmotu přidávej.

Ahoj, tenhle marcipán už jsem zkoušela, problém je však v tom, ža když jsem ho chtěla obarvit tak měl divnou chuť, jako by nakyslou, poradíte mi jaká barviva bych měla používat a kde se dají koupit? Jinak marcipán bez těch barviv je výbronej, :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::-D:-K;-):-):-):-K:-K:-K;-);-);-)

Váš recept využiji ...... :-):yes:;-)

Salmonelka byla nalezená i v bílém pepři.:-S

Dasa: stačí voda, když to budou figurky, tak se to nebude trhat.

Jsem bohuzel alergicka na vejce, co mam misto tech bilku dat? Mam pridat vodu a treba susene mleko?

bla bla bla 1. 12. 2012 18:22
je mozne z bilku dostat salmonelu:-?

sona: Je opravdu těžké odpovědět. Jednak proto, že záleží velmi na zručnosti (lehce se trhá) a jednak proto, že jsem takový dort nepotahovala. Já s ním potahovala jen http://www.toprecepty.cz/recept/3870-dort-pro-babi... a to byl rozměr plechu asi 35x30. A to i po stranách a dělala jsem marcipán z 200 g mandlí. Tak by se dalo říci, že vám by 150 g mandlí mělo stačit. Ale jak už jsem psala nejvíc záleží na vyválení. Tento marcipán se běžně k potahování nepoužívá, jednodušeji se pracuje např. s http://www.toprecepty.cz/recept/2676-marcipan-ze-s....

Dobry den, chtela jsem se zeptat, jakou davku marcipanu mam pouzit, kdyz budu chtit pokryt dort o prumeru cca 30 cm?

Tématické fráze:
marcipán recept, marcipan, recept na marcipan, jak se dela marcipan, marcipan z mandli, domácí marcipán z mandlí, jak udělat marcipán, recept marcipán, domácí marcipán, recepty marcipán, mandlový marcipán recept, jak vyválet marcipán, marcipán z mandlí recept, recept na mandlový marcipán, pravý marcipán na dort, recept marcipán z mandlí, recepty na marcipan, recept na domácí cukrářský marcipán, mandlový marcipán, řidký marcipán

Suroviny:
mandle, cukr moučkový, bílek, tresť mandlová hořká, voda

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu