Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Siven plněný Nivou v anglické slanině

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

10 min (10 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 1-2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 043 kJ /
249 kcal
Bílkoviny12,32 g
Tuky17,06 g
Vláknina4,03 g
Cholesterol 58 mg
Sodík 1,01 g
Sůl2,50 g
Sacharidy10,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Natřeme si česnek se solí a potřeme celého sivena, ale hlavně uvnitř. Pokapeme citrónem a necháme uležet aspoň jednu hodinu. Krok 2: Mezitím si připravíme 2 špalíčky Nivy, které zabalíme do plátků anglické slaniny a vložíme je do břicha ryby. Zbylé 2 plátky anglické slaniny obtočíme kolem sivena. Krok 3: Na pekáček si rozložíme pečící papír, potřeme ho olivovým olejem a vložíme sivena. Můžeme, ale nemusíme ještě přidat plátky másla. Krok 4: Troubu předehřejeme na 220°C, vložíme pekáček s rybou a horkým vzduchem nebo grilem pečeme cca 10 minut.

Zveřejněno 9. 12. 2012

Poznámka autorky JanaDorazinova

Siven americký je v našich vodách introdukovaným druhem. Původně se vyskytoval ve východní části Severní Ameriky. Způsobem života tu připomíná pstruha obeného - stejně jako on se vyskytuje v řekách, potocích a chladných čistých jezerech. Některé populace migrují i do moře.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Siven plněný Nivou v anglické slanině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/138P

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Siven plněný Nivou v anglické slanině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/138P

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

casino: Ne!:-!:-!:-!:-!:-?:-?:-? Teď jsem si přečetla o restaurantu , tu pasáž o "nezapomenutelném kulinářském zážitku"- tak jak slíbili, tak se stalo! :-D:-D:-D:-D:-D:-D ;-)

Veronika.Hrozna:
Ryby mám rád a není než nad dobře udělanou rybku:yes:
Kdysi jsem pozval mladé do, v té době asi v Ol. nejlepší, restaurace http://www.entree-restaurant.cz/o-restauraci.html
V odkazu m. j. stojí: každý host naplno vychutná nezapomenutelné gastronomické zážitky.
Vše bylo OK.
Nezatracuji např. "popel z borovicových jehlic"... ale především nezapomenu na Kapra na černo!
Předložili mi cosi už od pohledu odpudivé (ale která rybka se na vás bude z talíře křenit, že) v jakési kolomazi. Vonělo to lépe než vypadalo... Říkám si, vypadá to divně, ale to zvládneš... Tedy až do okamžiku, kdy se ke mně zákeřně přitočil číšník s omáčníkem! Stačil jsem jen vyhrknout "Co je to tady, probůh, cítit?!!!" a ta kreatura na talíři byla polita KEFÍREM z omáčníku 8-(
Od té doby když se někde mihne, jinak sympatický, Forejt tak mám po náladě...
No a teď když si chceme naplno vychutnat nezapomenutelné gastronomické zážitky, tak jezdíme do Přerova, do Brna nebo do Zlína :yes:

casino: Já i když ryby nemusím, tak proti pstruhovitým rybám, nemám námitek.;-) Mě se zdá, že by to mohlo být dobré. Minule tady byl takový recept s bažantem a sýrem a jak to bylo dobré, když jsem ten obrblaný recept uvařila! Takže paní Casinová-do toho!:-*

Zdenda P. píše: "Ryby a sýr se nedávaj dohromady: Nikdy, prostě nikdy!!!"
***
Dnes v tisku, od dalšího guru, rcp na "Siven s kysaným zelí a koprem"8-(
I rozproudila se u nás debata...:-8
Paní casinová prý že to uvaří...:-O
Ale ona toho naslibuje... ;-)
No, uvidí se, že :-)

Vypada to velmi lahodne :yes::yes:

Rybka vypadá velice lákavě:-KNeodmítla bych kousíček:-p:yes:

:-O krásná rybička:-p:-p:yes:

sunny.sofi:To byl fakt siven přes celý pekáč, ale měla jsem ho jen pro sebe. Dojídala jsem později, nedalo se to sníst najednou.;-)

Siven je skvělá rybka a kombinace se slaninou a nivou musí být ňamka.:yes::-p:yes:
Snad jen, že jeden siven by u nás byl jen na jednu porci, jsme prostě ryboví :-D:-D:-D

Jani recept si ukládám, rybičky mám moc ráda a s nivou jsem ještě nezkusila.
Posílám bod:yes::yes:

krásnéééé, nenechala bych se prosit a hned bych si dala, krásné foto:-p:-p:yes::yes::-K

Jakmile jsem název viděla, hned jsem si řekla, že další rybka od Remků z kuchyně "připlula" a já za ni posílám 7. bod, pak jeden také sobě, že jsem to trefila dobře ;-):-):-K:yes:

Bibinka: Víš, že jsem si to taky myslela? Ale fakt jsem ji kupodivu nijak víc necítila. Samozřejmě, sýr si lze určit podle sebe.;-)

Jani, rybička jako z katalogu a povídání o Sivenovi je bezvadný. Kdybych o dělala pro sebe, dala bych si méně výrazný sýr, myslím, že Niva je chuťově tak silná že potlačuje rybí chuť;-)Jinak o máš jasně za 6.boda:yes:

Díky za hezké komentáře, hlavně za ty rýmované!:-D

Rybičky já tuze ráda a na této bych si šmákla:-p:yes::yes:+5

Iness:
Tak si ji udělej...

:yes::-*krááása..:-K:-K:-K

Siven, jo, to je rybka, moc dobroučká, někde ji tu mám:-K;-):-p:yes:

Siven, špek a Niva,to je sestava.
To se na Receptech často nestává!:yes::yes::yes:

Danca::-D:-D i já, i já:-D:-D;-):yes::yes:
mooc hezkou rybičku máš tady Remíčku;-):-D no coo.. nic jiného se nerýmovalo:-//:-8:-D:-D;-):yes::yes:

:-p:-p rybičky já tuuuze rád:-!:-D:yes:

Krásná rybička :-p, to bych si pochutnala;-):-K:yes:

Tématické fráze:
siven americký recept, pstruh na slanině s nivou, pstruh s nivou, siven recept, siven recepty, plněný pstruh nivou, siven americký recepty, pstruh se slaninou a nivou recept, pstruh plněný nivou, recept na sivena amerického, pstruh plněný s nivou, příprava sivena amerického, ryba s nivou a anglickou, recept na siven americký, pečený pstruh plněný nivou, recept siven americky, štika na slanině s nivou, siven rybi, zampiony plnene nivou a obalene ve slanine, štika plněná nivou

Suroviny:
siven, sůl mořská, citron, česnek, sýr niva, slanina anglická, máslo, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu