Cukroví - Marokánky
Na marokánky z cukrárny si jistě všichni rádi zavzpomínáme, ale věřte, že ty domácí jsou mnohem lepší. U nás patří marokánky k nejoblíbenějšímu vánočnímu cukroví. Kandované ovoce spolu s oříšky a čokoládou tvoří dokonalou kombinaci chutí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 306 kJ / 1 507 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,82 g |
| Tuky | 90,04 g |
| Vláknina | 12,30 g |
| Cholesterol | 82 mg |
| Sodík | 2 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 145,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci smícháme smetany, cukry, máslo a mouku. Směs za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme 1–2 minuty, odstavíme a necháme vychladnout.
Krok 2: Do směsi vmícháme mandle, oříšky a kandované ovoce.
Krok 3: Velký plech vyložíme pečicím papírem. Troubu rozehřejeme na 150 °C.
Krok 4: Lžičkou tvoříme na pečicí papír hromádky v dostatečných rozestupech, mírně se roztečou.
Krok 5: Plech vložíme do trouby a marokánky pečeme asi 10-15 minut dorůžova.
Krok 6: Ještě teplé je sundáme z plechu a necháme vychladnout.
Krok 7: Spodní stranu potřeme čokoládovou polevou.
Zveřejněno 4. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cukroví - Marokánky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jKl
Moje poznámka
Cukroví - Marokánky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jKl
Nejnovější recepty
Sytá bramboračka naší babičky
Přidáno před 3 hodinami
Smažený pórek v těstíčku
Přidáno před 3 hodinami
Jednohubky s tresčími játry, červenou cibulí a řeřichou
Přidáno před 4 hodinami
Rolky ze šunkového salámu
Přidáno před 4 hodinami
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 11 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí vývar s ořechovými nudlemi
Kajkajak před 18 minutami
Ledvinky dušené
josef.ridic před 25 minutami
Kuřecí prsa na paprice s barevnými paprikami
bajoo před 1 hodinou
Těsto na pizzu
[email protected] před 2 hodinami
Tvarohová pizza
veronika_straka před 2 hodinami
Salát Coleslaw
ivanc před 3 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Stesticko před 3 hodinami
Asijský pikantní zelný salát
Fitulka před 3 hodinami
Roládky z toustového chleba
Fitulka před 3 hodinami
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Fitulka před 3 hodinami
Tématické fráze:
marokánky ze smetany,
nejlepší vánoční cukroví,
nejlepší vánoční cukroví marokanky,
vánoční cukroví nejlepší recepty marokánky,
mimibazar recepty nejlepší,
recepty na vánoční cukroví,
top cukroví,
nejlepší vánoční cukroví recepty,
rychle vanocni cukrovi,
nejlepší cukroví,
recept na nejlepší marokánky,
levné vánoční cukroví,
nejlepší recepty na vánoční cukroví,
vánoční cukroví nejlepší recepty,
vánoční marokánky,
marokánky-recept,
marakonky,
cukroví bez mouky,
cukroví-marokánky,
vánoční cukroví-marokánky
Suroviny:
smetana ke šlehání,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
máslo,
mouka hladká,
oříšky,
mandle sekané,
ovoce kandované,
poleva čokoládová
Komentáře (13)
Promiňte, já si (kromě té čárky) dělám tak trochu prču...
Já peču taky asi 15´, ale při 200-220°C. Pravda, jedná se o marokánky, kterými by ani Imrich Bugár nepohrdl
...do šlehačky se vám asi vloudila, mrška, desetinná čárka...
"Peču na 100 stupňů..." Kolik hodin pečete, než to zrůžoví (pokud to tedy negrilujete)