Zelňačka z červeného zelí
Dopřejte si netradiční variantu klasické polévky – zelňačku z červeného zelí. Sytá, voňavá a plná bohaté chuti, která zahřeje i potěší. Ideální volba pro milovníky tradiční kuchyně.
Suroviny pro 1 dávka
6 litrový hrnec
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 382 kJ / 1 525 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,19 g |
| Tuky | 33,73 g |
| Vláknina | 59,80 g |
| Cholesterol | 27 mg |
| Sodík | 8,08 g |
| Sůl | 20,00 g |
| Sacharidy | 244,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli a klobásy nakrájené na 1 cm kolečka opečeme přímo v hrnci. Přidáme sůl, kmín, pepř a papriku.
Krok 2: Promícháme a hned přidáme brambory nakrájené na 1,5 cm kostky (já nechám za stálého míchání trochu brambory opéct, ale pozor na zhořknutí papriky). Pak zalijeme vodou. Vaříme až jsou brambory polotvrdé, pak přidáme zelí i s nálevem a vaříme dokud nejsou brambory měkké.
Krok 3: Dochutíme dle libosti. (Já většinou přidávám ocet.) Nakonec přidáme zakysanou smetanu a hned odstavíme.
Zveřejněno 11. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelňačka z červeného zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K94R
Moje poznámka
Zelňačka z červeného zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K94R
Nejnovější recepty
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 3 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 3 hodinami
Vánoční košíčky
Přidáno před 4 hodinami
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 6 hodinami
Domácí čokoláda
Přidáno před 7 hodinami
Hříbkové carpaccio podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Barevná kuřecí čína
lenka.s.r před 1 hodinou
Časově úsporná tvarohovo-jablečná "hraběnka"
SimonkaMona před 2 hodinami
Hrníčková bábovka
Silvik85 před 2 hodinami
Slepičí polévka s noky
Kajkajak před 3 hodinami
Linecké pudinkové cukroví
Prakva před 4 hodinami
RETRO pudink
radimlaska10 před 4 hodinami
Dýňový koláč
DvorMar před 5 hodinami
Kynutý makový květ
KlaunVG před 6 hodinami
Moučník s pudinkovým krémem
LUCAH před 9 hodinami
Tématické fráze:
polévka z červeného zelí,
zelňačka s klobásou pohlreich,
červené zelí polévka,
zelnačka s červeným zelím,
recepty z červeného zelí,
polevka cervene zeli,
vaříme z červeného zelí,
zelnacka,
recept na polévku z červeného zelí,
polevka s červeného zelí,
polévka z kysaného červeného zelí,
zelnačka z červenáho zelí,
zelnačka z červenáho zelí,
polévka z červeného kysaného zelí,
polévka zelňačka z cerveneho zeli,
červené zelí kysané recept,
zelňačka z červného zelí,
využití červeného zelí,
červené zelí,
cervene zeli s klobasou
Suroviny:
cibule,
klobása,
brambory,
zelí kysané červené,
smetana kysaná,
česnek,
paprika sušená sladká,
sádlo,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý,
ocet,
cukr
Komentáře (7)
Jinak k receptu samotnému