

LAHODNÉ DUŠENÉ HLÁVKOVÉ ZELÍ
Suroviny
- Hlávka červeného zelí
- 1 cibule
- cukr
- sůl
- máslo
- ocet
- brambora
Postup přípravy receptu
Cibuli osmahneme na másle a přidáme nadrobno nakrájené zelí, zalijeme vodou nebo vývarem, tak aby bylo zelí zakryté a dusíme. Přidáme 5-6 polévkových lžic cukru, dosolíme tak, aby nebylo jen sladké asi 3 lžičky. Průběžně je třeba promíchat a dolévat vodu dle potřeby.
Když je zelí měkké a vody třetina i méně, nastrouháme brambor nadrobno a vmícháme do zelí postupně, až se zahustí a vznikne hladká hmota, která pomalu teče. Nakonec dochutíme octem, aby zelí mělo nakyslou chuť. Toto zelí nemá chybu a oproti zahuštěním moukou je lahodnější.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu LAHODNÉ DUŠENÉ HLÁVKOVÉ ZELÍ
-
s bramborou jsem ještě nedělala. ráda vyzkouším, děkuji za inspiraci
-
také zahušťuji bramborami
při dušení také nedávám takové velké množství vody
-
Bibi, červené zelí je skvělé. Nedělávala jsem ho kdysi, teď nám nějak zachutnalo
-
Hanyss, zelí dělám téměř stejně a s tou bramborou mě to naučili příbuzný z Moravy-moc mi u nich chutnalo
Přidávám ti fotky a dávám ti 2.bod
-
v surovinách Ti chybí brambor, dělám podobně zelíčko chtná skvěle