Suroviny
Porce: 8-12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 237 kJ / 4 598 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 121,02 g |
Tuky | 343,37 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 1,76 g |
Sodík | 1,84 g |
Sůl | 4,01 g |
Sacharidy | 253,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z rozdrcených sušenek a másla vytvoříme hmotu, kterou pomocí rukou a vypouklé strany lžíce namačkáme do dortové formy, můžeme udělat cca 2 cm okraje po boku formy, ale nemusíme, jak kdo chce. Než si připravíme náplň, dáme formu do lednice.
Krok 2: Na náplň si vymícháme či vyšleháme lučinu s moučkovým cukrem, zašleháme pomazánkové máslo a karamelové salko a po jednom přidáváme vejce. Na konec do směsi přidáme dvě lžíce pudinkového prášku a dobře promícháme.
Krok 3: Náplň nalijeme do dortové formy na sušenkový základ a pečeme na 160°C (ne horkovzduch) asi 40 minut. Doporučuji péct nad nebo přímo v lázni s horkou vodou.
Krok 4: Upečený cheesecake by se neměl rosolovitě třást - především uprostřed. Necháme zcela vychladnout na pokojovou teplotu a poté ho přemístíme do lednice, alespoň na 12 hodin.
Zveřejněno 14. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cheesecake z karamelového Salka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w7JR
Moje poznámka
Cheesecake z karamelového Salka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w7JR
Nejnovější recepty
Liptovská pomazánka
Přidáno před 5 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 13 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno 15. 10. 2025 20:18:42
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Loštická cibulačka
Sahula před 46 minutami
Babiččina kulajda
rapav před 1 hodinou
Loštické kuře
Sahula před 1 hodinou
Ledvinky po uhersku
Sahula před 2 hodinami
Ledvinky na paprice
Sahula před 2 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 4 hodinami
Ševcovský mls II.
redwinn před 5 hodinami
Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
Lunaskira před 5 hodinami
Sýrovo - kuřecí placičky
Standa67 před 5 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Veruli před 6 hodinami
Tématické fráze:
karamelový cheesecake,
karamelové řezy ze salka,
karamelový cheesecake recept,
karamelovy cheescake,
recept karamelový cheesecake,
cheesecake karamelový,
pečení ze salka,
náplň ze salka,
pečeme ze salka,
recepty ze salka,
jak udělat karamelové salko,
nepečený dort ze salka,
salko recept,
recept na karamelový cheesecake,
jak udelat karamel ze salka,
co udělat ze salka,
cheesecake s karamelem,
nepečený karamelový cheesecake,
cheesecake top recepty,
cheescake ze salka
Suroviny:
sušenky bebe,
máslo,
lučina,
pomazánkové máslo,
salko karamelové,
pudink karamelový,
cukr moučkový,
vejce
Komentáře (13)
Já raději peču nad tím pekáčkem s vodou, ale jde o jen o vlastní pocit, v podstatě je to to samé. Přímo v tom pekáčku mi připadá, že se to spíš vaří než peče.