Suroviny
Porce: 8-12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 237 kJ / 4 598 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 121,02 g |
Tuky | 343,37 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 1,76 g |
Sodík | 1,84 g |
Sůl | 4,01 g |
Sacharidy | 253,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z rozdrcených sušenek a másla vytvoříme hmotu, kterou pomocí rukou a vypouklé strany lžíce namačkáme do dortové formy, můžeme udělat cca 2 cm okraje po boku formy, ale nemusíme, jak kdo chce. Než si připravíme náplň, dáme formu do lednice.
Krok 2: Na náplň si vymícháme či vyšleháme lučinu s moučkovým cukrem, zašleháme pomazánkové máslo a karamelové salko a po jednom přidáváme vejce. Na konec do směsi přidáme dvě lžíce pudinkového prášku a dobře promícháme.
Krok 3: Náplň nalijeme do dortové formy na sušenkový základ a pečeme na 160°C (ne horkovzduch) asi 40 minut. Doporučuji péct nad nebo přímo v lázni s horkou vodou.
Krok 4: Upečený cheesecake by se neměl rosolovitě třást - především uprostřed. Necháme zcela vychladnout na pokojovou teplotu a poté ho přemístíme do lednice, alespoň na 12 hodin.
Zveřejněno 14. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cheesecake z karamelového Salka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w7JR
Moje poznámka
Cheesecake z karamelového Salka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w7JR
Nejnovější recepty
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 9 hodinami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 13 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 15 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno 19. 6. 2025 15:41
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Martina68 před 8 hodinami
Domácí Mrkvový dort
Alena Kovarova před 8 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Alena Kovarova před 8 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 10 hodinami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 11 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 11 hodinami
Pekingská polévka
Hanina_ před 11 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 11 hodinami
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 12 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Dagemar před 12 hodinami
Tématické fráze:
karamelový cheesecake,
karamelové řezy ze salka,
karamelový cheesecake recept,
karamelovy cheescake,
recept karamelový cheesecake,
cheesecake karamelový,
pečení ze salka,
náplň ze salka,
pečeme ze salka,
recepty ze salka,
jak udělat karamelové salko,
nepečený dort ze salka,
salko recept,
recept na karamelový cheesecake,
jak udelat karamel ze salka,
co udělat ze salka,
cheesecake s karamelem,
nepečený karamelový cheesecake,
cheesecake top recepty,
cheescake ze salka
Suroviny:
sušenky bebe,
máslo,
lučina,
pomazánkové máslo,
salko karamelové,
pudink karamelový,
cukr moučkový,
vejce
Komentáře (13)
Já raději peču nad tím pekáčkem s vodou, ale jde o jen o vlastní pocit, v podstatě je to to samé. Přímo v tom pekáčku mi připadá, že se to spíš vaří než peče.