Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kokosové hvězdičky II.

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 60 min

180 min (120 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: cca 50 kousků

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 202 kJ /
4 111 kcal
Bílkoviny43,98 g
Tuky233,59 g
Vláknina25,50 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 450 mg
Sůl1,09 g
Sacharidy445,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme cca 2 hodiny uležet v lednici. Těsto vyválíme na tloušťku 2-3 mm a vykrajujeme různé tvary (kolečka, čtverečky, hvězdičky), které pečeme ve vyhřáté troubě asi 7 minut na 200°C. Krok 2: Vychladlé cukroví slepujeme meruňkovou marmeládou a namáčíme do cukrovo citronové polevy a necháme zaschnout. Krok 3: Poleva: bílek ušleháme do tuha, přidáme cukr a citronovou šťávu a ještě prošleháme.

Zveřejněno 5. 12. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kokosové hvězdičky II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZrLR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kokosové hvězdičky II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZrLR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (75)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Irule: Moc díky :-)

Jani skvělé:yes:, Denisce moc chutnají:-p, díky za recept a posílám už "jen" foto ;-):-K

senky: Máš pravdu, to vykrajování moc dobře nešlo;-). Díky moc za foto!!:-)

Těsto v pohodě, vykrajování trošku složitější(ten kokos byl všude:-D:-D), ale ve výsledku, v kombinaci se špendlíkovou marmeládou moooc dobré:-* Jen to zdobení ... na to tedy odborníčka fakt nejsem, tak se předem omlouvám:-8 letí 27.bod a foto(kdyžtak smažu, není nic moc);-)

mischelinka: dííky moc!!! Nádherná fotka!! :-):yes:

Těsto super,nelepí šlo to snadno,:yes:Jsou moc dobré:-*

Monika: Určitě ano!!!

Rada bych se zeptala, jestli je mozne pouzit maslo misto Hery? :-? Dekuji!

Veronika.Hrozna: díky!! Já ti věřím!;-)

Jana Remkova:Já to ani nezdobila,jenom trošku čokopolevy ,ale už je pulka pryč !:-// Že na Velikonoce,nedělej si srandu ,to budu muset péct furt! Přidala jsem fotečku ,aby si mi věřila!
A to tam je jenom pulka jeden tácek někam utekl!:-*

Veronika.Hrozna::-D:-D to je teda síla!!:-D Mám radost!! A rozhodně, kdybys to třeba musela péct zase na Velikonoce, použíj klidně jakoukoliv i jinou marmeládu;-)

magdalenka:No naozaj nebol,dcéra priniesla až z Carefoure posledné tri džemy /kupujem Schwartau / tie sú ako tak dobré. Nikde inde neboli a už ani tam,bola som tam včera !:-O:-//

Veronika.Hrozna: Mne sa nezdá, že by tu v BA nebolo dostať ríbezľový džem...ja som toto (alebo skoro úplne toto) zlepovala vlastnoručne vyrobeným džemom z josty. Je pikantný, pripomína čierne ríbezle.

Jana Remkova: Dnes jsem musela péct to tvoje linecké znovu -chápeš to ,já tedy ne ! Od Vánoc je jenom pár dní!Škemrali jak pominutí,že chtéjí to střapaté cukroví ! Já ,že rybízovou jste už sež... a není dostat koupit ! Představ,si že sehnali i rybízovou ,aby měli to tvoje sřapaté linecké.:-//:-D

petnovka: Uff, to jsem ráda!:-D

Šlo to úplně perfektně, a dnes jsme to ochutnali, je to vynikající!!!:yes::yes::yes:

ivulinka: Díky, Ivi;-)

petnovka: To jsem fakt ráda, protože, když si přečtete komentáře, někomu se to nepodařilo a já vůbec nevím, proč:-S

Jani, to je moc povedené cukrovíčko:yes:

Paní Remková, mělo to veliký úspěch, opravdu díky za povedené cukroví a přeji pěkné svátky.

petnovka: Moc děkuji!!! Mám velkou radost a doufám, že se povedly a chutnají;-)

Receptík mě velmi zaujal, a tak jsem dnes vyráběla a dovolila si přidat fotku.

Veronika.Hrozna::-D:-D:yes: Jistota je jistota!:-D

Jana Remkova: Také mě zbyla poleva,ale proto,že jich "někdo" polovinu zase "sežral" před zdobením. Ještě ,že jsem upekla ze dvou dávek ! :-O

Tématické fráze:
kokosové hvězdičky, linecké hvězdičky s kokosem, kokosové cukroví s marmeládou, poleva na kokosové cukroví, kokosové hvězdy, hvězdičky s marmeládou, kokosové hvězdy recepty, kokosové hvězdičky recept, kokosové čtverečky, kokosové hvězdičky cukrovi, kokosove vánoční hvězdy, střapaté kokosové hvězdičky, linecke s bilkovou pusinkou, kokosové hvězdiičky, kokosové hvezdicky vánoční cukroví, cukroví kokosové hvězdičky, top recepty vánoční cukroví kokosové hvězdičky 2, kokosove. hvězdy, kokosové hvězdičky s meruňkovou marmeládou, napln do cukrovi dzem s kokosem

Suroviny:
mouka hladká, tuk hera, cukr moučkový, vejce, kokos, kakao, bílek, cukr moučkový, šťáva citronová, marmeláda meruňková

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu