Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a uvaříme asi 15 minut v osolené vodě, musí být poloměkké. Poté je necháme vychladnout.
Krok 2: Zapékací talíř vymažeme sádlem. Každý brambor zbouchneme = praštíme brambor pěstí lehce do placata – ne úplně na placku :-) Brambory opět pomastíme domácím sádlem, posypeme rozmarýnem a nastrouhaným muškátovým oříškem. Takto zbouchnuté a upravené brambory přendáme na zapékací talíř.
Krok 3: Troubu necháme rozehřát na 220 stupňů, kde pečeme brambory, než krásně zezlátnou.
Zveřejněno 9. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zbouchnuté brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PWRl
Moje poznámka
Zbouchnuté brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PWRl
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 13 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 16 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 19 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Srbské rizoto z mletého masa
Lucy423 před 3 minutami
Bublanina
MichalRaby před 22 minutami
Obyčejné domácí rohlíky
Pechova.veronika84 před 30 minutami
Smažené cukety
UnholyKetty před 59 minutami
Báječný perník
Diviska87 před 2 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
B.Anna před 2 hodinami
Cukeťák II
radbastim před 5 hodinami
Sněhový rybízový koláč
upavla před 13 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 14 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 17 hodinami
Tématické fráze:
brambory s rozmarýnem od jamie olivera,
tv pohoda recepty,
tv.pohoda recepty,
brambory monika,
tv slicer plus,
recepty tv pohoda,
tv pohoda.cz recepty,
jamieho úžasné pečené brambory,
top recepty z brambor,
recepty z brambor,
www tv.pohoda cz,
brambory se sadlem,
recepty jamieho olivera do 15minut,
slicer plus diskuze,
tv slicer plus diskuze,
brambory v pohodě,
brambora monika,
recept na brambory,
lyonské brambory,
tv pohoda, recepty
Suroviny:
brambory,
sůl,
rozmarýn,
ořech muškátový,
sádlo
Komentáře (16)
Tvoje fotka je úžasná, připomněla mi dětství. Když babička dělávala škubánky a zbyli, tak z nich udělala placičky a opekla je na sádle, měli přesně takovou barvu, jako na tvé fotce
Zde máte díl, kde je připravuje
http://www.ulozto.cz/xLUZu8f/jamieho-rodinne-vanoc...