Suroviny
Porce: 5-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 356 kJ / 1 519 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 79,81 g |
| Tuky | 92,16 g |
| Vláknina | 10,46 g |
| Cholesterol | 434 mg |
| Sodík | 3,95 g |
| Sůl | 9,15 g |
| Sacharidy | 88,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Barevné fazole, já mám nejradši ty velké, namočíme na 24 hodin.
Krok 2: Vodu vylejeme a v nové vodě asi do poloviny hrnce necháme fazole vařit se solí, celým pepřem, novým kořením a bobkovým listem.
Krok 3: Když jsou fazole skoro měkké, přidáme 5 brambor na kostičky. Když je obojí měkké, 2 nožičky klobásy čabajkového typu nakrájíme na kolečka. Přilijeme smetanu na vaření, nebo šlehačku naředěnou mlékem.
Krok 4: Zahustíme jíškou: olej rozpálíme, na to na drobno cibuli zpěnit do růžova, hl.mouku osmahneme a lžičku sladké papriky.
Krok 5: Polévku necháme přejít varem a hotovo.
Zveřejněno 19. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slovenská fazolačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l6OV
Moje poznámka
Slovenská fazolačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l6OV
Nejnovější recepty
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 36 minutami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 2 hodinami
Kari korma
Přidáno před 10 hodinami
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 15 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 16 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Pep.e před 2 hodinami
Szegedinský guláš
MonkaF před 9 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 10 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 10 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 12 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 13 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 14 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 14 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 14 hodinami
Tématické fráze:
slovenská fazolová polévka,
fazolačka,
barevné fazole velké recepty,
slovenská fazulačka,
slovenská fazulačka,
slovenská falozačka,
slovenská fazolová polévka recept,
fazolova polevka slovenska,
fazolačka s nudlemi,
slovenská fazolová polévka s klobásou,
slovenská polévka z barevné fazole.,
barevné fazole velké recept,
slovenska fazolova,
fazolacka z barevnych fazoli,
slovenská fazuľová polievka,
mňamozní recepty.cz,
slovenska fazolova polivka,
fazulacka,
nové nejlepší slovenské recepty,
slovenska fazulova
Suroviny:
fazole barevné,
sůl,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
brambory,
klobása,
smetana na vaření,
olej,
cibule,
mouka hladká,
paprika sušená sladká
Komentáře (17)
12 by este bolo ako tak z vecera do rana v chlade
ja py 16.30 pridem z prace a o 19 hotovo
premzjemyjem fazole a zalijem vriacou vodou, zakryjem na pol hodku, a aj s vodou dam vari k udenemu
niekedy,ked dam zemiaky neskoro, tak sa mi fazolky rozvaria
do termosky zalete vriacou vodou a ate tone echt
sa chcem opytat, naco je tu anti - spam, opakujete s prvacku matiku_
len neviem, v zivote som fazulu nemocila 24 hodín