Suroviny
Porce: 5-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 356 kJ / 1 519 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 79,81 g |
| Tuky | 92,16 g |
| Vláknina | 10,46 g |
| Cholesterol | 434 mg |
| Sodík | 3,95 g |
| Sůl | 9,15 g |
| Sacharidy | 88,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Barevné fazole, já mám nejradši ty velké, namočíme na 24 hodin.
Krok 2: Vodu vylejeme a v nové vodě asi do poloviny hrnce necháme fazole vařit se solí, celým pepřem, novým kořením a bobkovým listem.
Krok 3: Když jsou fazole skoro měkké, přidáme 5 brambor na kostičky. Když je obojí měkké, 2 nožičky klobásy čabajkového typu nakrájíme na kolečka. Přilijeme smetanu na vaření, nebo šlehačku naředěnou mlékem.
Krok 4: Zahustíme jíškou: olej rozpálíme, na to na drobno cibuli zpěnit do růžova, hl.mouku osmahneme a lžičku sladké papriky.
Krok 5: Polévku necháme přejít varem a hotovo.
Zveřejněno 19. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slovenská fazolačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l6OV
Moje poznámka
Slovenská fazolačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l6OV
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 12 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 12 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 13 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 13 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 13 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 6 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 6 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 7 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 8 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 10 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 10 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 11 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 11 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 11 hodinami
Tématické fráze:
slovenská fazolová polévka,
fazolačka,
barevné fazole velké recepty,
slovenská fazulačka,
slovenská fazulačka,
slovenská falozačka,
slovenská fazolová polévka recept,
fazolova polevka slovenska,
fazolačka s nudlemi,
slovenská fazolová polévka s klobásou,
slovenská polévka z barevné fazole.,
barevné fazole velké recept,
slovenska fazolova,
fazolacka z barevnych fazoli,
slovenská fazuľová polievka,
mňamozní recepty.cz,
slovenska fazolova polivka,
fazulacka,
nové nejlepší slovenské recepty,
slovenska fazulova
Suroviny:
fazole barevné,
sůl,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
brambory,
klobása,
smetana na vaření,
olej,
cibule,
mouka hladká,
paprika sušená sladká
Komentáře (17)
12 by este bolo ako tak z vecera do rana v chlade
ja py 16.30 pridem z prace a o 19 hotovo
premzjemyjem fazole a zalijem vriacou vodou, zakryjem na pol hodku, a aj s vodou dam vari k udenemu
niekedy,ked dam zemiaky neskoro, tak sa mi fazolky rozvaria
do termosky zalete vriacou vodou a ate tone echt
sa chcem opytat, naco je tu anti - spam, opakujete s prvacku matiku_
len neviem, v zivote som fazulu nemocila 24 hodín