Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 28 620 kJ / 6 840 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 121,01 g |
Tuky | 404,17 g |
Vláknina | 22,20 g |
Cholesterol | 2,33 g |
Sodík | 715 mg |
Sůl | 1,51 g |
Sacharidy | 668,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pričom postupne pri
Krok 2: dáme horúcu vodu. Z bielkov vyšľaháme sneh a striedavo ho s múkou pridáme do žĺtkovej zmesi.
Z cesta oddelíme asi 1/3 a vmiešame do nej v troche teplej vody rozpustené kakao. Krok 3: Obe cestá zvlášť upečieme v tortovej forme. Krok 4: Krém : V mlieku rozmiešame Zlatý klas a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Krok 5: Maslo vyšľaháme s cukrom a postupne vmiešame vychladnutú kašu. Nakoniec vmiešame orechy. Krok 6: Kakaový korpus narežeme na kruhy. Biely korpus rozrežeme na polovicu.
Spodnú polovicu bieleho korpusu potrieme tenkou vrstvou brendového masla a potom krémom. Krok 7: Priložíme najväčší kakaový prstenec a potom každý druhý. Vyplníme krémom priestory medzi prstencami aj ich povrch. Uložíme zvyšné kakaové prstence – na miesto, kam podľa veľkosti patria, teda vždy na krém. Krok 8: Piškóty zlepíme brandovým maslom, namočíme do kávy a ukladáme tesne k sebe dookola vedľa kakaového prstenca. Krok 9: Potrieme vrstvou krému a priložíme vrchnú časť bieleho korpusu. Krok 10: Krémom potrieme aj boky torty. Krok 11: Vrch torty polejeme čokoládovou polevou tak, aby stiekla po bokoch a ozdobíme podľa svojej chuti.
Z cesta oddelíme asi 1/3 a vmiešame do nej v troche teplej vody rozpustené kakao. Krok 3: Obe cestá zvlášť upečieme v tortovej forme. Krok 4: Krém : V mlieku rozmiešame Zlatý klas a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Krok 5: Maslo vyšľaháme s cukrom a postupne vmiešame vychladnutú kašu. Nakoniec vmiešame orechy. Krok 6: Kakaový korpus narežeme na kruhy. Biely korpus rozrežeme na polovicu.
Spodnú polovicu bieleho korpusu potrieme tenkou vrstvou brendového masla a potom krémom. Krok 7: Priložíme najväčší kakaový prstenec a potom každý druhý. Vyplníme krémom priestory medzi prstencami aj ich povrch. Uložíme zvyšné kakaové prstence – na miesto, kam podľa veľkosti patria, teda vždy na krém. Krok 8: Piškóty zlepíme brandovým maslom, namočíme do kávy a ukladáme tesne k sebe dookola vedľa kakaového prstenca. Krok 9: Potrieme vrstvou krému a priložíme vrchnú časť bieleho korpusu. Krok 10: Krémom potrieme aj boky torty. Krok 11: Vrch torty polejeme čokoládovou polevou tak, aby stiekla po bokoch a ozdobíme podľa svojej chuti.
Zveřejněno 31. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cik-cak dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MQzR
Moje poznámka
Cik-cak dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MQzR
Nejnovější recepty
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 9 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 15 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 16 hodinami
Jelení svíčková s omáčkou z lišek
Přidáno před 18 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 22 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno 20. 10. 2025 05:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chuťovky z listového těsta
marekdd před 26 minutami
Vepřová plec na hořčici
Wenamo před 6 hodinami
Vepřové karé na cibuli
misula29 před 9 hodinami
Palačinky - klasické
Lukrejka před 10 hodinami
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 10 hodinami
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 13 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 14 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 15 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 15 hodinami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 15 hodinami
Tématické fráze:
cik cak dort,
šablony na kávu,
šablony na dorty,
dort cik cak,
cik cak,
šablony na čokoládové ozdoby,
cak,
řezy cik cak,
cak.cz.,
koláč cik cak,
cik cak řezy,
studenej dort,
cik,
sablona na dort,
šablona na kávu,
kakaovy korpus,
moučník cik cak,
cikcak,
cik cak dorty,
šablony na ozdobu kávy
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka hladká,
voda,
kakao,
máslo,
cukr moučkový,
ořechy mleté,
mléko,
pudink vanilkový,
káva instantní,
piškoty dětské,
brandy,
poleva čokoládová
Komentáře (10)