Bavorské červené zelí od Lemarti
Připravujete nedělní oběd a chcete uvařit výborné přílohové zelí? Vyzkoušejte toto červené barvorské s jablky. Podle chuti jej můžete podlít bílým nebo červeným vínem, což mu dodá výraznost. Pokud ale vaříte pro děti, víno klidně vynechejte.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 999 kJ / 2 151 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 47,13 g | 
| Tuky | 67,33 g | 
| Vláknina | 82,20 g | 
| Cholesterol | 54 mg | 
| Sodík | 1,38 g | 
| Sůl | 1,00 g | 
| Sacharidy | 299,20 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Zelí rozdělíme na listy, které omyjeme a nakrájíme najemno. Cibuli a jablka oloupeme, z jablek vykrojíme jádřinec a nakrájíme na malé kostičky. Jablka dáme stranou. Cibuli nakrájíme najemno.
	Krok 2: V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a restujeme, dokud nemá světle hnědou barvu.
	Krok 3: Do cibulového základu vložíme zelí a restujeme asi  2 minuty. Přidáme jablka, bobkový list, hřebíček, sůl, cukr, ocet a 125 ml vody. Necháme dusit doměkka.
	Krok 4: Zahustíme lžící hladké mouky se 2 lžícemi vody. Dochutíme solí, cukrem a octem.
	Krok 5: Podáváme jako přílohu k pečenému masu a knedlíkům.
Zveřejněno 9. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Bavorské červené zelí od Lemarti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/36Kr
Moje poznámka
					
				
Bavorské červené zelí od Lemarti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/36Kr
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 10 minutami
	
			
	
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 51 minutami
	
			
	
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 57 minutami
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 1 hodinou
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 1 hodinou
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 1 hodinou
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 2 hodinami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 5 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 7 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 7 hodinami
						Tématické fráze:
						
							červene zelí a pečena kačena, 
						
						
							červené zelí, 
						
						
							recept na červené zelí, 
						
						
							bavorské zelí, 
						
						
							jak zahustit červené zelí, 
						
						
							červené zelí recept, 
						
						
							recepty cervene zeli, 
						
						
							červené zelí příloha, 
						
						
							recept červené zelí, 
						
						
							příloha červené zelí, 
						
						
							červené zelí recepty, 
						
						
							vařené červené zelí, 
						
						
							červené zelí vařené, 
						
						
							recept červene na zelí, 
						
						
							zelí z červené cibule, 
						
						
							červené zelí jako příloha, 
						
						
							červený zelí, 
						
						
							sterilované červené zelí ke kachně, 
						
						
							červené zelí od babičky, 
						
						
							červené zeí
						
					
						Suroviny:
						
							zelí červené, 
						
						
							cibule, 
						
						
							jablko, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							koření hřebíček, 
						
						
							sůl, 
						
						
							ocet, 
						
						
							voda, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							voda, 
						
						
							cukr
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (23)
K tomu byl bůček z tohohle receptu: http://www.toprecepty.cz/recept/16496-bucek-peceny... ale bez solamylu...
Pěkně všechny vůně dohromady a pěkně se doplňovaly