Barončiny řezy
Voňavé máslové těsto, šťavnatá vrstva jablíček se skořicí, jemný bílkový sníh – to jsou barončiny řezy. Také je můžete znát pod názvem hraběnčiny. Ať už je nazvete jakkoliv, výsledný moučník je opravdová delikatesa.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 30x40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 145 kJ / 4 576 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,32 g |
| Tuky | 188,36 g |
| Vláknina | 38,40 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 798 mg |
| Sůl | 2,07 g |
| Sacharidy | 612,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z prosáté mouky, cukru, žloutků, másla (nebo Hery) a kypřicího prášku ručně vypracujeme těsto.
Krok 2: 1/3 těsta oddělíme, zabalíme do potravinové fólie a uložíme do mrazáku. Zbylé 2/3 zabalíme do potravinové fólie a uložíme do lednice asi na 30 minut.
Krok 3: Mezitím oloupeme jablka, zbavíme je jádřinců a nastrouháme na hrubém struhadle.
Krok 4: Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme tukem a vysypeme moukou.
Krok 5: 2/3 těsta rozválíme na velikost plechu a pomocí válečku ho přeneseme na plech.
Krok 6: Poklademe nastrouhanými jablky, posypeme skořicí a vanilkovým cukrem.
Krok 7: Z bílků ušleháme pevný sníh, který rozprostřeme na jablka.
Krok 8: Zbylou 1/3 těsta vyjmeme z mrazáku a nastrouháme na sníh.
Krok 9: Moučník vložíme do trouby a pečeme při 180 °C asi 45 minut dozlatova.
Krok 10: Po upečení necháme moučník vychladnout a krájíme na úhledné řezy.
Zveřejněno 24. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Barončiny řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pzw6
Moje poznámka
Barončiny řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pzw6
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 1 hodinou
Grinchův elixír
Přidáno před 15 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 19 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka III
Marcela.Ma. před 1 hodinou
Kapří hranolky
loing před 10 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 10 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 10 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 10 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 11 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 12 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 12 hodinami
Tématické fráze:
řezy na plech nejnovější recepty,
hraběnčiny řezy hrníčková kuchařka,
řezy z hery,
barončin koláč,
vynikající řezy a moučníky recepty s foto,
výborné meruňkové řezy,
hraběnčiny řezy s meruňkami,
vyborné řezy na plech,
řezy na plech,
recept na řezy,
hraběnčiny řezy na plech,
recepty z hery,
hraběnčiny řezy z hery,
výborné hraběnčiny řezy,
top řezy recepty,
kakaový hraběnčin koláč z héry,
řezy,
hraběnčiny řezy,
řezy recept,
řezy z jablek
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
máslo,
vejce,
kypřící prášek do pečiva,
jablko,
skořice,
cukr vanilkový,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (40)
A mě v létě dělala s domácíma jahůdkama - luxus
Plním i rebarborou, nebo meruňkama, je vynikající!