Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 137 kJ / 750 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 118,80 g |
| Tuky | 19,32 g |
| Vláknina | 11,20 g |
| Cholesterol | 240 mg |
| Sodík | 246 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 24,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Panenku odblaníme a podélným řezem z ní vytvoříme plát jako na roládu.
Krok 2: Osolíme, opepříme, posypeme paprikou a granulovaným česnekem a lehce potřenme olivovým olejem.
Krok 3: Po vlákně odřezáváme proužky 2-3 cm široké. Ty položíme na plátky slaniny, doprostřed masa poklademe asi 3 kusy fazolek, zavineme a propíchneme párátkem.
Krok 4: Závitky klademe do pekáčku, vytřeného olivovým olejem a volná místa vyplníme bramborami (větší je lépe předem povařit, malé se za půl hodiny žáru upečou).
Krok 5: Česnek rozebereme na jednotlivé stroužky, ale neloupeme. Stroužky poházíme do volných místeček na plechu. Přidáme lístky čerstvé bazalky, vše posprejujeme nebo pocákáme olivovým olejem, posolíme a vložíme do trouby, rozpálené na 250°C.
Krok 6: Pečeme 30-35 minut.
Krok 7: Při konzumaci vymačkáváme obsah pečeného česneku na brambory.
Zveřejněno 3. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Závitky z panenky ve slaninovém župánku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xv3P
Moje poznámka
Závitky z panenky ve slaninovém župánku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xv3P
Nejnovější recepty
Babiččin štrúdl z másla
Přidáno před 18 hodinami
Cibulová marmeláda s medem
Přidáno před 18 hodinami
Rajčatové bruschetty
Přidáno 29. 8. 2025 16:01:01
Kroupy s kořenovou zeleninou a trhaným vepřovým masem
Přidáno 29. 8. 2025 11:07:37
Placka z cukety s příchutí máty
Přidáno 29. 8. 2025 10:08:42
Marinovaná krkovička v trojobalu smažená na sádle
Přidáno 29. 8. 2025 08:48:07
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasické křupavé domácí rohlíky
GProch před 1 hodinou
České buchty
Martas6 před 1 hodinou
Nepečený jablečný dort
EvaUl před 1 hodinou
Rychlá sušená rajčata
Hellda před 2 hodinami
Nadýchané kefírové lívance
Beruna před 2 hodinami
Česnečka s uzeným masem
Lucie1001 před 2 hodinami
Krůtí plátky s hráškovými lusky
Krajanekcestovatel před 3 hodinami
Francouzské palačinky
Javor před 3 hodinami
Plátky z krkovičky na česneku
Sahula před 3 hodinami
Cibulové chutney (čatní)
Stanas před 3 hodinami
Tématické fráze:
vepřová panenka se slaninou,
vepřová panenka v alobalu se slaninou,
vepřová panenka v župánku,
vepřová panenka nejlepší recepty slanina,
vepřová panenka s anglickou slaninou,
krůtí panenka,
zavitky z vepřove panenky,
pečená panenka se slaninou,
vepřová panenka obalená slaninou,
závitek z panenky,
krůtí panenka recept,
vepřová panenka nejlepší recepty,
panenka na fazolkach,
panenka pečená ve slaninovém kabátku,
vepřová panenka s anglickou,
vepřová panenka pečená se slaninou,
vepřová panenka se slaninou, recepty,
vepřová panenka nejlepší recept,
veprova panenka zavitky,
vepřová panenka nejlepší recepty se slaninou
Suroviny:
panenka vepřová,
brambory,
slanina anglická,
fazolky zelené,
paprika sušená sladká,
česnek granulovaný,
česnek,
olej olivový,
bazalka čerstvá,
pepř,
sůl,
párátka
Komentáře (19)
Nicméně každá trouba je jiná a máme jiné chutě
neni potreba nejdrive maso osmazit na panvi aby se zatahlo?
A bude po pulhodince panenka mekka? Casto se mi stava, ze je gumova. Dekuji moc za radu.
Ta poslední fotka